НОВИНИ

Недоволни фенове на Ботев Пд се събраха на клубната база след трансфера на Тодор Неделев

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:19, 28.02.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
недоволни фенове ботев събраха клубната база трансфера тодор неделев
Слушай новината

Недоволни фенове на Ботев Пловдив се събраха пред клубната база в Коматево минути след обявяването на трансфера на Тодор Неделев в Лудогорец в искане на отговори от ръководството защо се е стигнало до продажбата на капитана на "жълто-черните", за която те директно обвиниха собственика Антон Зингаревич.

В крайна сметка пред привържениците излезе изпълнителният директор на Ботев Герман Чистяков, който обяви, че пред Неделев е имало три опции и в крайна сметка финалното решение да премине в Лудогорец е било на самия футболист.

"Опциите бяха три. Едната беше да изчакаме лятото, когато изтича договорът му и след това да решим. Втората беше да се предоговорят условията и да се подпише нов контракт, а третата - трансфер в Лудогорец. В крайна сметка решението беше на самия играч. Всички решения за трансфери в клуба се взимат от собственика Антон Зингаревич".

Малко по-късно в Коматево се появи и самият Тодор Неделев, който през сълзи обяви, че неговото желание е било да не напуска "канарчетата", но в крайна сметка той не е получил нужното уверение от собственика Антон Зингаревич, че в клуба ще разчитат не него.

"Бяха ми предложени три опции. До момента никой от клуба не се беше свързал с мен за подновяване на договора. Говорих лично със Зингаревич и на няколко пъти го питах дали иска да остана в клуба и дали имат нужда от мен. Той ми каза, че аз решавам, но не ми потвърди, че имат нужда от мен. Не исках да ходя, но така се случиха нещата", обясни клубната легенда на "жълто-черните".

Агентът на футболиста Иван Чворович призна, че е получил запитване за Неделев от Лудогорец преди няколко дни и разкри, че играчът дори е отишъл да подпише договора си с новия клуб, носейки тренировъчен екип на Ботев Пловдив.

В крайна сметка Тодор Неделев бе изпратен с аплодисменти от привържениците на "канарчетата", които му пожелаха след време отново да се завърне на стадион "Христо Ботев" и да облече "жълто-черния" екип.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пд вади от употреба екипа с №8 в чест на Тодор Неделев и обяви: Вратите на Ботев остават винаги отворени за теб, Тошко
Ботев Пд вади от употреба екипа с №8 в чест на Тодор Неделев и обяви: Вратите на Ботев остават винаги отворени за теб, Тошко
Шест клуба от Първа лига дължат 14,5 млн. лева на НАП
Шест клуба от Първа лига дължат 14,5 млн. лева на НАП