НОВИНИ

Нефтохимик 2010 привлече опитният диагонал Венелин Кадънков

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:01, 26.05.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
нефтохимик 2010 привлече опитният диагонал венелин кадънков
Слушай новината

Волейболният шампион на България при мъжете Нефтохимик 2010 Бургас обяви петото си ново попълнение за новия сезон, като в тима се завръща опитният диагонал Венелин Кадънков.

200-сантиметровият волейболист изкара последния сезон с екипа на Ал Араби Кувейт, с който завърши на 4-ото място в местния шампионат.

За Кадънков пък този трансфер в Нефтохимик 2010 е своеобразно завръщане у дома, тъй като именно с бургазлии бившият национал прави първите си стъпки в професионалния волейбол, а през сезон 2006/07 участва в спечелването на историческия първи дубъл за тима.

"ВК Нефтохимик 2010 казва "Добре дошъл у дома" на Венелин Кадънков. 35-годишният диагонал се завръща в Бургас, за да стане петото ново попълнение на шампионите за сезон 2023/2024. 200-сантиметровият Венелин за последно игра в Ал Араби Кувейт, с който стана четвърти в местната лига.

Кадънков завинаги има запазено място в историята на Нефтохимик. Стигналият и до националния ни тим нападател е част от историческата ни първа титла през 2007 г. Тогава бе спечелен и златен дубъл", написаха от ръководството на Нефтохимик 2010.

Венелин Кадънков се превръща в петия нов играч за българския волейболен шампион през това лято след идването на пакистанския диагонал Мурад Хан и центровете Стеван Симич, Денис Чавдаров и Венци Рагин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС и войната по върховете на прокуратурата - кой, кога и кого атакува?
ВСС и войната по върховете на прокуратурата - кой, кога и кого атакува?
Нинова: Цялата отговорност е на Борисов, Радев печели време като бави втория мандат
Нинова: Цялата отговорност е на Борисов, Радев печели време като бави втория мандат