НОВИНИ

Нефтохимик стана вторият финалист за Купата, кошмарен инцидент беляза мача с Хебър

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:22, 19.03.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Волейбол
нефтохимик стана вторият финалист купата кошмарен инцидент беляза мача хебър

Неприятен инцидент беляза срещата между Хебър (Пазарджик) и Нефтохимик от 1/2 финалите в турнира за Купата на България по волейбол, игран в пазарджишката спортна зала "Васил Левски".

В края на третия гейм старши-треньорът на пазарджиклии Драган Иванов внезапно колабира, което наложи прекратяването на срещата за около 20 минути.

Състоянието на наставника очевидно беше тежко, тъй като се наложи да бъде повикана дори бърза помощ и Иванов да бъде откаран в болница.

Малко по-късно долетя добрата вест, че треньорът на Хебър е бил стабилизиран в местната болница.

Самите волейболисти пък демонстрираха страхотна психическа устойчивост и доиграха срещата, като бургазлии все пак стигнаха до крайния успех с 3:2 гейма (18:25, 25:21, 25:23, 23:25, 19:17).

По този начин възпитаниците на Николай Желязков детронираха тима на Хебър, който триумфира в надпреварата през последните два сезона, побеждавайки именно Нефтохимик и в двата финала.

Така действащият шампион на България ще се опита да стигне до пета Купа в историята си тази вечер, когато ще излезе срещу носителя на трофея от 2015 и 2017 година Добруджа.

По-рано вчера добричлии записаха категорична победа с 3-0 гейма (25:20, 26:24, 25:23) над състава на Монтана и станаха първия финалист в турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
224 машини са обработвали пътищата през нощта
224 машини са обработвали пътищата през нощта
Нови петима задържани у нас за финансови престъпления и пране на пари в Германия
Нови петима задържани у нас за финансови престъпления и пране на пари в Германия