НОВИНИ

Неймар и Мбапе се развилняха при победа на ПСЖ

Лионел Меси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:51, 09.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Пари Сен Жермен победи Клермон с 6:1 в мач от 31-вия кръг на Лига 1. Неймар и Килиан Мбапе вкараха по три гола, а Жодел Досу бе точен за домакините.

Двубоят започна с две бързи попадения за столичани. Неймар откри резултата с удар в долния ляв ъгъл.

Килиан Мбапе удвои преднината на гостите, след като овладя центриране в наказателното поле на Лионел Меси и изпрати топката в противниковата врата.

В края на първата част Жодел Досу намали изоставането на домакините, след като засече успоредно на голлинията подаване на Джейсън Бертомие.

След почивката парижани получиха дузпа за нарушение на Аким Зедадка. Неймар удвои преднината на тима и головата си сметка в мача.

Секунди по-късно Килиан Мбапе взе пример от своя съотборник и отново се разписа, след като бе изведен сам срещу вратаря от Неймар.

В оставащите минути Килиан Мбапе оформи хеттрика си с удар в далечния ъгъл на вратата. Лионел Меси пък се отчете с хеттрик от асистенции.

Неймар не му остана длъжен и също се разписа, за да оформи крайния резултат. Именно французинът му асистира за попадението, макар и двамата да бяха сами срещу вратаря.

ПСЖ остава на върха в класирането с актив от 71 точки. Клермон е точно над зоната на изпадащите. Тимът е 17-и в подреждането с 28 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид победи и Хетафе по пътя към титлата
Реал Мадрид победи и Хетафе по пътя към титлата
Обрат донесе победата на Ювентус над Каляри
Обрат донесе победата на Ювентус над Каляри