НОВИНИ

Неймар пропуска сблъсъка с Аржентина

Каземиро и Неймар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 16.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Неймар няма да вземе участие в предстоящата среща на националния тим на Бразилия срещу Аржентина заради мускулна травма в областта на лявото бедро. Това стана ясно от изявление на бразилската федерация по футбол.

Бразилецът няма да пътува със съотборниците си за Аржентина. Той е почувствал дискомфорт при последната тренировка на тима на тренировъчната базата на Палмейрас. След тренировката не е имало време футболистът да бъде изследван и от треньорския щаб взели решението, да не го включват в групата за предстоящия мач. Бразилия вече осигури мястото си на предстоящия Мондиал в Катар през 2022 г.

Неговият съотборник на клубно ниво в Пари Сен Жермен Лионел Меси ще бъде на разположение за срещата. Това потвърди наставникът му Лионел Скалони. Капитанът на тима пристигна в лагера, въпреки че има проблеми с коляното. Заради травмата Лионел Меси пропусна два мача за Пари Сен Жермен. Той игра 15 минути при победата с 1:0 над Уругвай, след като замени Джовани Ло Селсо.

Аржентина се намира на второ място зад Бразилия в квалификационната група за Световното първенство догодина. Победа над „селесао“ ще намали разликата между двете южноамерикански сили до само три точки.

Двубоят е в сряда (17 ноември) от 01:30 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Минчев, ПП: Започнали сме неформални разговори
Никола Минчев, ПП: Започнали сме неформални разговори
Рубльов с чиста победа срещу Циципас
Рубльов с чиста победа срещу Циципас