НОВИНИ

Неймар се доближи на 4 гола от рекорда на Пеле за Бразилия

неймар доближи гола рекорда пеле бразилия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:13, 02.06.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Футбол
Слушай новината

Неймар реализира две дузпи при категоричната победа на Бразилия над Южна Корея с 5:1 в контрола, играна в Сеул. Нападателят на Пари Сен Жермен вкара 72-ия и 73-ия си гол с националната фланелка, за да се доближи на четири от рекордьора Пеле, който е със 77.

Неймар бе под въпрос за срещата в корейската столица, след като получи травма на стъпалото по време на тренировка в сряда, но бе звездата в шоуто на Селесао във вечер, в която се разписаха още Ричарлисон, Филипе Коутиньо и Габриел Жезус.

Заемащите първо място в световната ранглиста на ФИФА откриха резултата още в седмата минута чрез Ричарлисон. Нападателят на Бордо Уи Джо Хван изравни за корейците, но в края на полувремето възпитаниците на Тите си върнаха аванса след точната интервенция на Неймар от бялата точка. Нападателят на ПСЖ вкара втората си дузпа в 57-ата минута, а след това Коутиньо и Жезус записаха имената си сред голмайсторите за крайното 5:1.

За петкратните световни шампиони предстои контрола с Япония, която по-рано надигра Парагвай с 4:1, в Токио в понеделник, докато Южна Корея приема Чили в същия ден.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антонио Рюдигер премина в Реал (Мадрид)
Антонио Рюдигер премина в Реал (Мадрид)
Задържаха мъж, превозвал мигранти на АМ "Тракия"
Задържаха мъж, превозвал мигранти на АМ "Тракия"