НОВИНИ

Нелепо съдийство в срещата между Тунис и Мали

рефер арбитър съдия засада
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:56, 12.01.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Мали победи Тунис с 1:0 в мач от груповата фаза на Купата на африканските нации. Под светлините на прожектора в срещата попадна главният арбитър Джани Сиказуе, който свири края на мача в 85-ата минута, промени решението си и стори същото отново, преди изтичането на 90-ата минута.

През второто полувреме символичните гости получиха дузпа в 48-ата минута след игра с ръка на Ели Скири. Ситуацията бе преразгледана с помощта на ВАР, а Ибрахима Коне отбеляза победното попадение.

В 75-ата минута Муса Дженепо игра с ръка, но арбитърът реши да не отсъжда 11-метров наказателен удар. Минута по-късно той посочи бялата точка, след намесата на ВАР. Ибрахим Мункоро отрази удара на Уахиб Хазири и запази аванса на тима си.

В 85-ата минута реферът се опита да сложи край на спора и отсъди края на срещата, но след консултация с екипа си, промени решението си. Минута по-късно Ел Билал Туре получи директен червен картон, заради опасно влизане. Съдиите, отговорни за ВАР повторенията накараха главния съдия отново да преразгледа ситуацията, защото се усъмниха в решението му, но той така и не промени първоначалното си отсъждане.

След 89 минути и 35 секунди игра реферът даде край на двубоя. От треньорския щаб на Тунис мигновено нахлуха на терена, за да поискат обяснение от съдийските решения. Охрана обгради реферския екип, за да потуши страстите.

След края на мача съдите прекъснали пресконференциите на двата тима и заявили, че трябва да се доиграят още три минути. Съдийският екип бе променен за подновяването на играта, а феновете се върнаха обратно по трибуните. Футболистите на Мали се появиха, но тунизийците отказаха да доиграят срещата.

Преди четири години арбитърът е бил санкциониран след спорни отсъждания във финалния мач на африканската Шампионска лига, между Есперанс и Примиеро Агосто, завършил при резултат 4:2. Тогава той дава спорна дузпа на Есперанс и отменя гол на Примиеро Агосто.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестът, организиран от "Възраждане", се премести пред МЗ. Обстановката вече е спокойна
Протестът, организиран от "Възраждане", се премести пред МЗ. Обстановката вече е спокойна
Дъга зарадва ЦСКА в Алания
Дъга зарадва ЦСКА в Алания