НОВИНИ

Непобедим ли? Лил нанесе удар по самочувствието на Реал

Французите поднесоха една от изненадите на сезона в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:00, 03.10.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
непобедими лил нанесе удар самочувствието реал
Снимка:
Слушай новината

Лил поднесе една от изненадите на сезона в Шампионската лига. Футболистите на Бруно Женесио надвиха Реал Мадрид с 1:0 в мач от втория кръг.

На стадион "Пиер Мороа" в обувките на главен герой влезе Джонатан Дейвид, който бе точен от дузпа и хвърли в екстаз французите. Това се оказа достатъчно за участника в Лига 1 да нанесе първа загуба на "кралете" във всички турнири през кампанията, както и да се поздрави с първи успех в турнира на богатите.

Двата отбора са съседи в класирането, като имат по 3 точки. На 23 октомври Лил е има гостуване на Атлетико Мадрид, а играчите на Карло Анчелоти ще приемат Борусия Дортмунд ден преди това в съобразен реванш от финала през миналия сезон.

Положения пред двете страни не липсваха в хода на първото полувреме, като Винисиус Жуниор и Джуд Белингам се опитаха да реализират във вратата, пазена от Лукас Шевалие, но това не се случи. Домакините също се отчетоха с един пропуск, дело на Джонатан Дейвид. Най-интересното обаче се случи в добавеното време на първото полувреме, когато реферът отсъди дузпа за французите. Зад топката застана именно канадецът, който матира Андрий Лунин.

Испанците не оставиха нещата така и през второто полувреме се опитаха да стъжният живота на Шевалие. В 74-та минута Дани Карвахал стреля с глава, но топката излезе в аут. С течение на времето мадридчани ставаха все по-опасни, особено след влизането на Лука Модрич и Килиан Мбапе. В 86-та и 87-та минути Джуд Белингам, Антонио Рюдигер и Мбапе се разминаха с изравнителния гол.

В 90-та Арда Гюлер получи последна възможност да постави равенството на таблото, оказвайки се очи в очи срещу Шевалие, но не успя да го преодолее и това бе всичко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус показа свръхчовешка воля и завоюва втора победа в Шампионската лига след драматичен успех срещу РБ Лайпциг
Ювентус показа свръхчовешка воля и завоюва втора победа в Шампионската лига след драматичен успех срещу РБ Лайпциг
Ливърпул се оказа непреодолимо препятствие за Болоня
Ливърпул се оказа непреодолимо препятствие за Болоня