НОВИНИ

Нестеров и Цонева спечелиха титлите на Държавното първенство в зала

пьотр нестеров започна победа open
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 13.03.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът Пьотр Нестеров спечели за първи път титлата при мъжете на Държавното лично първенство по тенис в зала на базата на Югозападния университет в Благоевград, съобщиха от Българската федерация по тенис.

Поставеният под №3 Нестеров, който през миналия уикенд направи дебют за България в Купа Дейвис, победи във финала водача в схемата Симеон Терзиев с 6:0, 6:1.

В надпреварата при жените поставената под №1 Михаела Цонева се наложи на финала над партньорката си на двойки и трета в схемата поединично Катерина Димитрова 6:1, 6:2 и също заслужи за първи път трофея.

17-годишната Цонева, която е вицешампионка на България на открито от миналия сезон, взе втора титла от първенството в Благоевград, след като вчера заедно с Димитрова триумфираха и при дамските двойки.

Победителите бяха наградени от Валентин Димов - капитан на България за Купа Дейвис и национален състезател и член на Управителния съвет на федерацията Димитър Кузманов.

"Това което видяхме с Димитър Кузманов от страна и на жените и на мъжете ни хареса. При мъжете Пьотр Нестеров затвърди позицията, че беше избран като част от отбора на България за Купа Дейвис. Пьотр показа много добра игра през целия турнир. Също така поздравления и за Симеон Терзиев, който дълго време лекуваше контузия и успя да достигне до финала на първенството. Това е изключително похвално, защото най-важното за един спортист е да бъде здрав. Това което видяхме при жените също много ни хареса. Михаела Цонева игра много хубав тенис и заслужено спечели. Разбира се има накъде да се развиват състезателите, но те са още млади. Имат доста път пред тях, но това което видяхме е позитивно" коментира Валентин Димов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пд надигра Берое в мач с два червени картона
Локомотив Пд надигра Берое в мач с два червени картона
Американски журналист е убит при обстрел край Киев
Американски журналист е убит при обстрел край Киев