НОВИНИ

Невяна Владинова: Боряна Калейн минава през един предел, през който минават всички големи спортисти

Невяна Владинова Илияна Раева
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 31.03.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова е доволна от представянето на Стилияна Николова и Ева Брезалиева в Световната купа по художествена гимнастика.

Стилияна Николова поведе във временното класиране за многобоя след изиграването на обръча и топката от групи "А" и "В" с оценка 66.950 т. Ева Брезалиева временно заема 9-ата позиция с 59.300 т.

"Пред родна публика е колкото приятно, толкова и трудно. Напрежението е малко повече. Стиляна бе на добро ниво, въпреки грешката на топка. Смятам, че оценките ще ѝ стигнат за двата финала - на обръч със сигурност, надявам се и на топка. След грешката на топка тя се събра и показа един уникален обръч. Това се оцени от съдиите. Ева няма опит колкото Стили. Не е играла на големи форуми и състезания с голяма конкуренция. За нея това е дебют. Беше по-предпазлива след грешката на топка. Спести доста от големите си елементи", сподели тя.

Участничката ни на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а година поясни, че Боряна Калейн е изправена пред ключово решение, засягащо професионалната ѝ кариера.

"Боряна Калейн минава през нещо, през което минават всички големи спортисти. Това е един предел, след който не си сигурен дали имаш сили и смелост да продължиш. Тя има нужда да се разтовари психически. Вярвам, че ще намери сили и ще вземе най-доброто решение за себе си. Ние я подкрепяме, каквото и да реши. Всички искаме отново да я видим на килима, но е важно да се чувства добре с това, което прави", добави тя.

Невяна Владинова сподели, че се вълнува още повече за представянията на състезателките ни в ролята на вицепрезидент на федерацията.

"По-натоварващо е да гледаш състезанията отпред. Когато си отзад знаеш цялата атмосфера и какво се случва. Отпред не знаем нито как са загрели, нито как е преминала тренировката, просто треперим как ще ги изиграят. Вълнувам се много повече. Пожелавам на грациите ни да се отпуснат максимално, да отпуснат душите си и да изиграят това, което са изработили до момента. Това не е върховата им форма. Надявам се да видим ансамбъла в най-добрата светлина", допълни тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма данни за насилие по тялото на Емил Боев
Няма данни за насилие по тялото на Емил Боев
Eвропрокуратурата с акция заради ремонта на жълтите павета в София
Eвропрокуратурата с акция заради ремонта на жълтите павета в София