НОВИНИ

Невяна Владинова проведе лагер по художествена гимнастика в Берлин

невяна владинова проведе лагер художествена гимнастика берлин
Снимка: БФХГ
bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 30.08.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Посланикът на 39-ото Световно първенство по художествена гимнастика, Невяна Владинова, проведе тренировъчен лагер в Берлин (Германия).

По покана на Изабел Саваде - вицепрезидент на ТК/ФИГ, вторият вицепрезидент на БФХГ в продължение на седмица предаде опит и знание на девойки и жени от националния отбор на Германия. Сред грациите в Берлин бе и българската перла - Ники Гочева.

Владинова се опита да им покаже своя метод на тренировка, който се доказа през годините като успешна формула. Желанието ѝ бе преди всичко, децата да работят с настроение, но същевременно да има и дисциплина.

Специално за нашата страницата на БФХГ във Фейсбук, Владинова не скри, че е била изключително впечатлена от мотивацията и желанието, с което децата са работили по време на тренировките: "Изпробваха всичко, което им се покажеше и им се получаваше. Поздравявам ги за старанието, което положиха през тези дни".

Освен провеждане на тренировки, Владинова се включи активно и в изработването на новите съчетания за местен клуб, за предстоящия сезон. С трудни елементи и разбира се с голяма доза артистичност в продължение на дни се изградиха новите им шедьоври за предстоящите важни състезания.

"Две неща се стремя да избягвам постоянно - загубено време и пакетирана храна. Сигурно затова решението да приема за седмица да водя лагер на германския национален отбор, беше добре инвестирано време. Споделих с момичетата много от това, което с години учех на килима. И от това, което уча след като съм до него. Те ми дадоха доверие, а в наши дни е най-ценната валута. И оценка. Връщам се в България и продължавам работата по домакинството на Световното първенство", разказва Невяна Владинова за впечатления си от лагера в Берлин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергийното министерство: Азербайджан има готовност да доставя от 1 октомври газ по връзката с Гърция
Енергийното министерство: Азербайджан има готовност да доставя от 1 октомври газ по връзката с Гърция
Диа Евтимова се класира за основната схема на турнир по тенис в Швейцария
Диа Евтимова се класира за основната схема на турнир по тенис в Швейцария