НОВИНИ

НФСБ внесе законопроект за безплатно море за 2020-а и подкрепа на туризма

нфсб внесе законопроект безплатно море 2020 подкрепа туризма
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:36, 11.05.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Политика

НФСБ внесе законопроект със свои мерки за спасяване на туризма, одобрени от Коалиционния съвет на 28 април, съобщиха от пресцентъра на партията.

  • Талони (ваучери) в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители като пряка мярка за подпомагане на вътрешния туризъм. Ваучерите ще важат и за 2021 г. По 100 лв. за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия.
  • Плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50 % или безплатни срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100 %.
  • Възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от Общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение.
  • Предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3 до 10 хил. лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти.
  • Удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон.
  • Удължаване срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша. Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание и предстои да бъде гледан днес от Правна комисия, а утре – в зала.

„Считаме, че българският туризъм трябва да бъде спасен от българската държава и българските граждани“, допълва лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралия отделя 425 млн. долара за възстановяване от пожарите
Австралия отделя 425 млн. долара за възстановяване от пожарите
Нов тротоар и паркинг в пловдивския район "Северен"
Нов тротоар и паркинг в пловдивския район "Северен"