НОВИНИ

НХЛ спира временно сезона заради коронавируса

монреал канейдиънс надви вегас първи финал нхл години
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:56, 21.12.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Националната хокейна лига и Съюзът на играчите обявиха, че сезонът ще бъде спрян в сряда, два дни преди предварително насрочената коледна пауза, поради опасения свързани с COVID-19.

Пет оставащи мача, насрочени за четвъртък, бяха отложени, което повиши общата бройка на отложени срещи до 49, след като девет клуба вече решиха да затворят базите си до празниците. Два оставащи двубоя ще се изиграят днес – Филаделфия – Вашингтон, и действащият носител на Купа Стенли Тампа Бей, който гостува на Вегас Голдън Найтс. Всички срещи в сряда вече бяха отложени поради проблеми свързани с пандемията и графикът в четвъртък бе отложен в опит да се стартира по-рано коледната пауза, като всички 32 тима ще спрат временно до неделя.

Играчите се връщат обратно в тимовете си в неделя за коронавирусни тестове, тренировки или пътувания. Нито един член от пътуваща група на отбор няма да получи разрешение да влиза в съоръжение на тима за повече от тестване, докато не осигури отрицателен тест. Кълъмбъс Блу Джакетс и Монреал Канейдиънс станаха съответно осмият и деветият клубове от Лигата, които затварят базите си заради бум на заразени с Ковид. НХЛ обяви в неделя, че мачовете, включващи отбори, които пресичат границата между САЩ и Канада, са отложени за след празничната почивка заради опасения относно промени в ограниченията при пътувания.

„Най-важното нещо е здравето и безопасността на играчите и треньорите, както и всички въвлечени в организациите“, каза капитанът на Далас Старс Джейми Бен след успеха над Минесота със 7:4 в единствения двубой в понеделник. „Просто вървим ден за ден. Надяваме се цифрите да спаднат и да се завърнем към хокея след Коледа“. Предвид несигурността около коронавируса и броя на отложените мачове, НХЛ и Съюзът на играчите обсъждат дали играчите трябва да участват според планираното на Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два от трите мобилни оператора вдигат цените от Нова година
Два от трите мобилни оператора вдигат цените от Нова година
Култовият филм "Матрицата" се завръща с четвърта част
Култовият филм "Матрицата" се завръща с четвърта част