НОВИНИ

Нидерландия без Френки де Йонг на Евро 2024

Полузащитникът няма да пътува с "лалетата" за Германия

Френки де Йонг
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 11.06.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Настроението в лагер на Нидерландия бе помрачено дни преди старта на европейското първенство по футбол в Германия. „Лалетата“ няма да имат на разположение една от ключовите си фигури по време на шампионата на Стария континент. От сметките на нидерландците отпадна Френки де Йонг. Лошата новина, свързана с играча на Барселона, бе съобщена от селекционера Роналд Куман.

Полузащитникът страда от болки в глезена, които няма да му бъдат да бъде готов за началото на първенството. Според информацията нидерландецът ще трябва да се възстановява още три седмици. 27-годишният футболист се бори да бъде във форма навреме, след като получи няколко контузии през изминалия сезон. Само преди 2 дни се появиха обнадеждаващи новини, че той ще бъде на линия за Евро 2024, тъй като поднови тренировъчен процес със своите съотборници.

„Тестовете показаха, че той все още не може да прави това, което би трябвало да може на терена. След всяка тренировка с топка или без, той получава болки в глезена, сериозен дискомфорт. И не е трудно да заключите, че той няма да бъде 100% готов за следващите три седмици. Вече си мислех, че ще бъде трудно да играе срещу Полша в първия мач от група D, но явно няма да е само това“, поясни Куман след разгрома на Нидерландия срещу Исландия с 4:0.

Ниделандците ще открият участието си на 16 юни (неделя) с мач срещу поляците. Останалите съперници на „лалетата“ в потока са Франция и Австрия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой носи отговорност при инциденти във водни басейни?
Кой носи отговорност при инциденти във водни басейни?
Премиера в Лондон: Звездите от "Домът на дракона" на червения килим
Премиера в Лондон: Звездите от "Домът на дракона" на червения килим