НОВИНИ

Ник Кирьос: Няма да си поставям нереални цели

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:46, 02.07.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
ник кирьос поставям нереални цели
Снимка: БТА
Слушай новината

Австралиецът Ник Кирьос призна, че не иска да си поставя "нереални цели" за предстоящия Уимбълдън, който за него ще бъде едва втория турнир през тази година.

Настоящият сезон определено се развива тежко за Кирьос, който претърпя операция на коляното и на практика има изигран един единствен мач от преди две седмици на надпреварата на трева в Щутгарт.

Финалистът от миналогодишния Уимбълдън все пак споделя, че към момента основната му цел е да поддържа формата си и да опита да се завърне в тура.

"Очевидно петсетовият тенис е нещо напълно различно. Гледам формата си от миналата година, когато имах най-идеалната възможна подготовка. Тази година не можеше да бъде по-различно", коментира Кирьос пред медиите в Лондон.

"Работата, която положих през последните шест месеца, не беше на най-високо ниво. Просто се опитвам да поддържам формата си, да се върна на корта. Играх с някои наистина добри играчи тази седмица и тялото ми се чувства добре. Ще преценявам ден по ден. Няма да гледам много напред и да си поставям нереални цели. Бих се радвал да имам още един мач преди Уимбълдън. Тялото ми не е готово", допълни австралиецът.

През тази година Ник Кирьос е поставен под №30 на Уимбълдън, а жребият му отреди среща в първия кръг срещу бившия №7 в света Давид Гофен от Белгия, който през миналата година достигна до четвъртфиналите на свещената трева в All England Club.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Регионалният министър разпореди проверка заради забавения ремонт на пътя към "Марица изток"
Регионалният министър разпореди проверка заради забавения ремонт на пътя към "Марица изток"
Мик Джагър ще се жени за 43 години по-младата си приятелка
Мик Джагър ще се жени за 43 години по-младата си приятелка