НОВИНИ

Никола Минчев: Някои кръгове използват близостта на войната за политически цели

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 12.03.2022
5752
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Някои кръгове се опитват да използват момента, близостта на войната, за свои икономически и политически цели. Целта е да се създава нестабилна обстановка в страната. Това заяви председателят на НС Никола Минчев в студиото на "Говори сега".

По думите му казусът с опашките тази сутрин заради промоционална цена на олиото е идентичен с цената на бензина в началото на месеца, създавайки се обстановка с напрежение. След това времето показва, че няма предпоставки за подобно нещо, каза Минчев. Според него "промоционалната цена" е всъщност нормалната за пазара.

Коментира, че няма пряка опасност за България заради войната в Украйна и не е необходимо въвеждането на извънредно положение у нас. Запасяването със зърно може да се случи съвсем спокойно, за да може страната да бъде предпазена от ценова и продоволствена криза.

Никола Минчев каза още, че фокус на срещата между Кирил Петков и Реджеп Ердоган е бил икономически и транспортен, но не е разговарял с премиера за отзиви след срещата по повод желанието за енергийна диверсификацията от наша страна.

Цялото интервю вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви се класираха за финала на турнира по бадминтон в Мюлхайм
Сестри Стоеви се класираха за финала на турнира по бадминтон в Мюлхайм
Три отменени гола лишиха Байерн (Мюнхен) от победата срещу Хофенхайм
Три отменени гола лишиха Байерн (Мюнхен) от победата срещу Хофенхайм