НОВИНИ

Никола Йокич не позволи на Голдън Стейт да затвори серията срещу Денвър

Никола Йокич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:39, 25.04.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Денвър победи Голдън Стейт със 126:121 точки у дома в мач от първия кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА). По този начин Нъгетс намалиха изоставането си в серията на 1-3 успеха.

В герой за Денвър се превърна звездата на тима Никола Йокич. За него това бе една от онези вечери, в които просто няма спиране. Още в 40-ата секунда той пострада, след като Дреймънд Грийн неволно бръкна в окото му. Сърбинът беше на пода близо 3 минути, но успя да се възстанови и да доиграе срещата. Никола Йокич завърши с 37 точки, 8 борби и 6 асистенции.

Денвър водеше през цялото време. В един момент авансът на домакините стигна до 17 точки, но някак Стеф Къри и компания се вдигнаха, като минута и 40 секунди преди края поведоха със 121:119. Йокич обаче вкара, а после асистира два пъти и последните 7 точки бяха за Нъгетс.

Стеф Къри завърши с 33 точки, Клей Томпсън добави 32 за гостите. Така серията отива за мач №5 на Западното крайбрежие, а Голдън Стейт остава големият фаворит в нея.

Маями победи като гост Атланта със 110:86 и води с 3-1 победи, а Джими Бътлър наниза 36 точки за успеха.

С 30 точки на Брендън Инграм, Ню Орлиънс победи Финикс в своята зала със 118:103, за да изравни резултата в серията на 2-2.

Чикаго Булс допусна трета загуба срещу Милуоки. Шампионите спечелиха със 119:95 и са само на победа от класиране в следващия кръг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес се възстановява движението на влака София - Истанбул
От днес се възстановява движението на влака София - Истанбул
Премиерът Петков поздрави Еманюел Макрон за изборната победа
Премиерът Петков поздрави Еманюел Макрон за изборната победа