НОВИНИ

Николай Грозев ще продължи да радва феновете на Балкан

Пети пореден сезон за бившия младежки национал в редиците на "зелените"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
15:58, 27.08.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Николай Грозев ще продължи да радва феновете на Балкан
Снимка: balkan-basket.com
Слушай новината

Балкан Ботевград отново се задейства относно работата по селекцията. „Зелените“ нямат желание да се разделят с едно от своите основни имена в последните години. За ботевградчани е продължи да се раздава Николай Грозев, споделиха днес официално от клуба. Бившият младежки национал удължи престоя си в тима от Ботевград с още един сезон.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от BC Balkan (@balkanbotevgrad)


Крилото се присъедини към действащите вицешампиони в НБЛ през лятото на 2020 година и не се нуждаеше от много време, за да се превърне сред основните им опции. През миналия сезон той имаше важна роля за спечелването на среброто в шампионата и за класирането на полуфиналите в турнира за Купата на България, както и за достигането до втората групова фаза във ФИБА Къп.

Грозев записа средни показатели от 7.0 точки, 3.9 борби и 1.2 асистенции за 45 мача във всички турнири на местна почва, а във втората по сила европейска надпревара, организирана от ФИБА, остана с по 7.0 точки, 3.4 борби и 1.2 завършващи подавания за 9 срещи.

На сметката си има две титли в НБЛ при престоя си в Балкан.

До този момент 30-годишният баскетболист се е изявявал още в Лукойл Академик/ Академик София, Черно море Тича, Академик Благоевград и Икономическия университет-Варна, както и във втория отбор на „студентите“, с които спечели трофея в А група и второто място за Купата на БФБ. С тима от Правец завоюва три шампионски титли в НБЛ. Във визитката му личат една Купа на България и още три сребърни медала от надпреварата.

200-сантиметровият стрелец може да се похвали още с един сребърен медал във втория ешелон и сребърно отличие за Купата на БФБ, с които триумфира при престоя си с Икономическия университет.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България победи Шотландия на еврошампионата по волейбол за мъже до 20 години
България победи Шотландия на еврошампионата по волейбол за мъже до 20 години