НОВИНИ

Николай Иванов: Предстоят хубави дни за българския волейбол, нещата се движат в правилна посока

николай иванов мога съм доволен съдбата
bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 18.04.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендарният бивш волейболист Николай Иванов взе участие в пресконференцията между щабовете на Левски и ЦСКА преди началото на финалната серия в спора за титлата в Националната волейболна лига (НВЛ) за мъже през този сезон.

В кариерата си Иванов е ставал общо седем пъти шампион на България с екипа на "червените", като днес по време на брифинга се върна далеч назад в годините до времената, в които дори все още не е бил активен състезател.

"Аз ще се върна още по-назад - през 1986 година, когато заедно със Сашо (б. а. - Попов) подавахме топките в зала "Универсиада". Тогава не знаехме дали ще станем волейболисти. След това сме играли със Сашо, с Ники Желязков", сподели бившият разпределител.

Сезон 2023/24 ще отбележи и първия случай след 14-годишна пауза, в който ЦСКА и Левски ще се борят за титлата в родното волейболно първенство при мъжете, като любопитното е, че бившият капитан на националния отбор беше част от мачовете през 2010-а година, когато "армейците" триумфираха в НВЛ.

"Това е финал, който може да даде тласък на младите за развитие. В него има голяма доза психология, мотивация, напрежение и стрес. Има млади играчи и в двата отбора", заяви волейболистът, който в хода на своята кариера се подвизаваше на поста разпределител.

"Последният финал се игра в Самоков - единствената спортна зала, която можеше да го приеме тогава. В Левски пак имаше много млади състезатели, в ЦСКА се бяхме събрали играчи в залеза на кариерата си. Спортното щастие беше на наша страна и успяхме да спечелим. Предстоят хубави дни за българския волейбол, виждам това. Нещата се движат в правилна посока", завърши Николай Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След потопа в ОАЕ: Летището в Дубай възобновява нормалната си дейност
След потопа в ОАЕ: Летището в Дубай възобновява нормалната си дейност
Завърши ремонтът на новия мост между Царево и Ахтопол
Завърши ремонтът на новия мост между Царево и Ахтопол