НОВИНИ

Владимир Николов: Класирането на Левски на финал е сбъдната мечта

В лагерите на двата отбора очакват здрава битка в спора за титлата

Владимир Николов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:38, 18.04.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият национал и съпрезидент на волейболния Левски Владимир Николов сподели, че за него класирането на Левски на финал в мъжкото волейболно първенство е сбъдната мечта.

Левски ще бъде домакин на първия столичен сблъсък на 20 април, събота, от 19:00 часа.

„Ако някой преди Суперкупата ми беше казал, че Левски и ЦСКА ще играят финал, щях да му кажа, че не разбира от волейбол. За мен лично този мач е една сбъдната мечта, защото имахме проблеми и двата клуба по различно време. Имаше проблеми и в българския волейбол. За мен това е едно знаково събитие. Връщайки шампионската титла в София след 14 години, това съвпада с възраждането на националния отбор. Очаквам много трудни мачове – ЦСКА е един много опитен отбор, с равностойни разпределители, със сръбска машина за точки. Противникът е много достоен, ние ще направим всичко възможно, за да победим“, заяви той на пресконференция преди финалната серия.

Николов призна, че все още не е говорено с какъв състав ще бъдат „сините“ в най-престижния европейски клубен турнир при потенциално директно класиране.

„По отношение на Шампионска лига, нещата са много деликатни. Шампионска лига е отговорност, ще направим всичко възможно да не се излагаме. Ако търсим резултат там, това означава, че голяма част от състезателите ни не биха имали място в такъв отбор. Ако гоним класиране на 1/4-финал, 1/8-финал би могло евентуално. Ние нямаме отговор дали си струва да се вземат състезатели за ШЛ. Те ще си изиграят мачовете, ще спечелят 3-4 мача. Нашите деца, които след 2-3 години ще бъдат основата на националния отбор, няма да се докоснат до Шампионска лига. Нямаме решение на този казус. Идеята ни за следващия сезон е да разчитаме на разпределител от школата“, поясни бившият волейболен национал.

На пресконференцията присъства и Николай Иванов, бивш играч на ЦСКА.

„Тези мачове са по-специални, а по-късен етап имах възможност да играя в тези срещи. Тези мачове са по-различни и по-интересни. За разлика от всички редови мачове, в тези срещи има голяма доза мотивация, психология, напрежение и стрес. За мен ще е интересно да видя как ще се справят младите състезатели с това. Връщайки се толкова назад във времето, бяхме принудени да играем в Самоков. В отбора на Левски имаше много млади момчета, докато ние бяхме в залеза на кариерите си, но спортното щастие беше на наша страна и успяхме да спечелим“, върна се той към финала между двата столични гранда през сезон 2009/10.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ню Орлиънс Пеликанс ще бъде без Зайън Уилямсън в решителната битка срещу Сакраменто за място в плейофите
Ню Орлиънс Пеликанс ще бъде без Зайън Уилямсън в решителната битка срещу Сакраменто за място в плейофите
Временен срив на телефон 911 засегна няколко американски щата
Временен срив на телефон 911 засегна няколко американски щата