НОВИНИ

Николай Киров: Длъжни сме да се преборим за седмото място в класирането

Старши треньорът на Арда призна, че позната обстановка в тима му е помогнала да се завърне в Кърджали

Николай Киров
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:13, 28.02.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Арда Кърджали Николай Киров се завърна в отбора с поражение с 0:1 от ЦСКА, което означаваше и отпадане на четвъртфинал в турнира за Купата на България.

Предишният му период продължи от април 2020-а до септември 2021-а година, през който тимът дебютира на европейската сцена.

"Създадохме твърде малко в атака и това беше проблема днес. Имаме всичко на всичко една чиста ситуация. В другите моменти стигахме до 30-ия метър и не успявахме да завършим. Освен това допуснахме елементарна грешка при техния гол. Знаехме как изпълняват това статично положение, от което отбелязахме, но бавно реагирахме. Но това което видях е, че е спаднало самочувствието на отбора. И вероятно на това се държат тези грешни решения. Нормално е да няма самочувствие с тези резултати. Има върху какво да се работи", заяви Киров.

Наставникът призна, че предстои работа, за да може възпитаниците му да се представят на очакваното ниво.

"Една от причините отборът да не е на добро ниво е правената в движение селекция. Доста футболисти са дошли без нужната подготовка или са със закъсняла такава. Има играчи, които са излезли от отбора, тъй като са трансферирани. Поздравления за предишните треньори са ги развили и подготвили. Ако има още изходящи трансфери, ще ни бъде трудно да запълним дупките, защото пазарът у нас затваря утре", допълни той.

Треньорът призна, че позната обстановка в тима му е помогнала да се завърне в Кърджали.

"Определено това наклони везните, когато получих предложението. Познатото място, спомените, емоциите имаха своето значение. Но не бих казал, че преговорите бяха лесни. Сега какво ще се случи, всичко зависи от напасването на треньорите и играчите. Ние сме длъжни да се борим за 7 място", добави той.

След първата фаза в първенството 16-те отбора се разделят в три подгрупи. Победителят от тази за 7-10 място ще играе допълнителен плейоф за място в Лигата на Конференциите през лятото. Именно това постави като цел и Николай Киров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изабелла Шиникова е четвъртфиналистка на двойки на турнир в Претория
Изабелла Шиникова е четвъртфиналистка на двойки на турнир в Претория
Нестор Ел Маестро: Победата над Арда беше задължителна за нас
Нестор Ел Маестро: Победата над Арда беше задължителна за нас