НОВИНИ

Николай Костов: Не съм освободен от клуба, дали сме си време със Сираков

"В първите пет месеца работих с един отбор, а сега работя с друг. За тези 10 месеца не може да кажем, че трябва да се гордеем много с работата, която сме свършили, но не се срамуваме. Сами проследихте в периода, в който работим заедно, че не всичко беше толкова лошо", коментира специалистът

николай костов съм освободен клуба дали сме време сираков
bnt avatar logo
от БНТ
15:37, 01.05.2024 (обновена)
Чете се за: 06:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде извънредна пресконференция, на която самият той разкри, че засега няма да се раздели с поста си и ще продължи да води "сините".

В последните си пет мача в първенството Левски инкасира четири поражения, което доведе до спекулации, че Костов може да бъде освободен от длъжност, въпреки че мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков обяви преди време, че ще му бъде предложен нов договор.

"Не съм освободен от отбора. Дали сме си време със Сираков от 4-5 дни, след което ще седнем сериозно да говорим за бъдещето на нашия клуб. Трябва да изчакате за моята оставка. Защитавам интересите на хора, които са свързани с мен – имам треньорски щаб, има футболисти, които вярват много в мен. Аз исках да говоря повече за самата игра. Фокусът е върху играта. Фундаментът за печелене и добри резултати трябва да бъде играта. Цялото усилие е в играта", разкри наставникът на "сините".

В началото на брифинга българският специалист поднесе своите извинения към журналистите за поведението си след загубата във Вечното дерби от ЦСКА, като разкри и защо се е стигнало да тази негова реакция.

"Сядам пред вас приятелски и добронамерено, за да не остане с впечатление, че Костов се укрива. Вчера имахме тренировка в залата и не се укриваме. Сега е моментът да се извиня за агресивното поведение след мача с ЦСКА. Винаги съм се старал да бъда коректен с вас. Като увод на тази пресконференция да кажа, че съм много засегнат от много неща, които се случиха. Всичко това се случва, когато преживяваме загуби и имаме слаби резултати. Тежестта пада върху треньора и аз съм поел отговорност. Засегна ме изтичането на някаква информация, което е внушение на левскарската общественост, че Костов и някои от футболистите са имали пререкания на полувремето срещу ЦСКА", коментира треньорът на Левски.

"Другото нещо, което ме афектира, е това, че се иронизира играта на Левски. Иронията е романтичната игра. Искам да изтъкна пред абсолютно всички, че е моя идея за романтичната игра. При първите ми разговори със Сираков го попитах той знае ли какъв футбол практикувам аз. В първите пет месеца работих с един отбор, а сега работя с друг. За тези 10 месеца не може да кажем, че трябва да се гордеем много с работата, която сме свършили, но не се срамуваме. Сами проследихте в периода, в който работим заедно, че не всичко беше толкова лошо", допълни той.

Николай Костов отново засегна и темата с вратарския пост на "сините", но в същото време заяви, че причина за слабите резултати на отбора в последно време е "нарушението на баланса".

"Пламен Андреев е време за възмъжее, да поеме отговорностите. Изживяхме всички негови грешки. Ние не искахме нов вратар. Ние искахме Пламен да се развива. Най-лесно беше да поискаме нов вратар. За Хоркаш признах, когато имахме оферта в клуба и трябваше да се обърнем към някого. За Пламен също имаше оферта. Рекордните изходящи трансфери в този 10-месечен период заслужават уважение. Причината за слабите резултати не е там, където я търсим. Причината е в нарушението на баланса. Ние търсим идеалният баланс в този вид романтична игра", сподели наставникът на Левски.

"Естествено, че съм направил грешки. Няма треньор, който да е не е направил грешки. За мача с Лудогорец най-голямата грешка е моя. Може би съм надценил нашия отбор, може би съм подценил малко Лудогорец", призна още Костов.

Специалистът изрази още и своето несъгласие с протестите срещу мажоритарния собственик Наско Сираков и допълни, че клубът се намира в етап, от който може да надгради.

"Наско Сираков е доста проницателен човек, вижда по-далеч, отколкото ние. Той доста години е управлявал футболния отбор. За протеста имам въпроси и аз. Нали трябва да отхвърляме агресията. Не може нид излизаме на терена цяла година и там да пише „Сираков Вън“. Аз не приемам това нещо", заяви опитният наставник.

"Няма как да се оправдавам за нещо, което се е случило. Предният път си тръгнах така без пресконференция. Тогава ситуацията беше съвсем различна. Съвсем различни хора управляваха. Сега усещанията са други. Сега сме на етап, където може да надградим. Прословутите задължения на НАП са изплатени и това е много голям успех на Сираков, Боримиров, Йовов и на всички ръководители на клуба", допълни Николай Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЛеБрон Джеймс ще си вземе кратка почивка преди да насочи усилията си към Париж 2024
ЛеБрон Джеймс ще си вземе кратка почивка преди да насочи усилията си към Париж 2024
Митинг-шествие за Деня на труда в столицата
Митинг-шествие за Деня на труда в столицата