НОВИНИ

Николай Костов: Остава надеждата да се борим и да продължим

Николай Костов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:17, 24.08.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Николай Костов е категоричен, че футболистите му ще се борят, за да попаднат в груповата фаза на Лигата на конференциите.

"Сините" измъкнаха равенство срещу Айнтрахт Франкфурт с гол в последната минута.

"Поздравявам публиката, която създаде невероятна футболна атмосфера без никакви инциденти. Стана доста добър мач. Не се предадохме и се борихме до последната секунда. Тепърва започват анализите. Започнахме с гол в нашата врата и това изцяло промени психологията на нашите футболисти. Направихме много грешки в средата на терена при взаимодействията. В някакъв момент имаше и паника, не можехме да излезем от пресата на Айнтрахт", заяви той на пресконференцията след срещата.

Наставникът открива перспектива за успехи и развитие в младите си възпитаници.

"След почивката нямаше какво да губим и оказахме натиск срещу противника. Това е още едно попадение за нас в последната минута. Може би е минутата на Левски, а битката беше невероятна. Поздравявам играчите. Вярвам в нашия отбор. Млад отбор сме, с много добра перспектива. Това е тест за тях. Направихме добро второ полувреме. Двубоят остава отворен. Вярваме в нашия отбор, може да победим. Ролята на влизащите като резерви винаги е да подсилят състава. Сами видяхте, че се справиха добре. Айнтрахт е много класен тим. Видяхме, че техните футболисти са много здрави физически. Бяхме възнаградени с този красив гол в самия край. В определени моменти грешихме лесно без да сме поставени под сериозен натиск. Играхме за победа, справихме се добре. Губихме и задължително трябваше да променим нещо", допълни той.

Николай Костов подчерта вярата у играчите си и надеждата, че отборът има реални шансове да отстрани опонента си.

"В самото начало на мача противникът беше с друга тактика. Не можехме веднага да променим нашата постройка, шумът на стадиона беше много голям, а нямаше как да прекъснем играта за по-дълго време. На почивката спокойно изяснихме нещата в съблекалнята и през втората част доминирахме. Ще изградим някаква стратегия за реванша, за да затрудним домакините. Остава надеждата да се борим за победа и да продължим. Вярвам в моите играчи. Те също чувстват, че могат да се борят срещу клубове като Айнтрахт. Отстъпваме им по физика, а и скоростта им е друга. При съперника има много добри взаимодействия в прехода между защита и атака", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн се окичи и със среброто на лента на световното първенство по художествена гимнастика
Боряна Калейн се окичи и със среброто на лента на световното първенство по художествена гимнастика
Напрежение пред Паметника на съветската армия, плътен полицейски кордон не позволи да се стигне до сблъсъци
Напрежение пред Паметника на съветската армия, плътен полицейски кордон не позволи да се стигне до сблъсъци