НОВИНИ

Николай Костов: В настроение сме, ще победим Хебър

Старши треньорът на "сините" очаква победа в шампионатния мач с пазарджиклии

Николай Костов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:28, 03.03.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски натрупа четири поредни победи в първенството по футбол и с 41 точки е на 4-о място в класирането на Първа лига, а утре гостува на Хебър Пазарджик. Домакините имаха доста проблеми, най-вече от организационен характер, но в края на календарната 2023-а година отстраниха точно Левски в турнира за Купата на страната.

Николай Костов – старши треньорът на "сините" от София, си припомни този мач, загубен с 1:2 и заяви, че такъв развой няма как да се повтори утре от 17:30 часа на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик.

"Наистина беше много неприятен момент, когато загубихме от Хебър за Купата на България. За купата – духахме супата, с извинение. Помня много добре всички епизоди от този мач. Бяхме много разстроени, помня дори и минутите на полувремето с играчите, както и след мача. А след самата среща си спомням как наблюдавах поведението на нашите играчи и доста епизоди от срещата на видео. Установих, че трябва да се вземат сериозни решения относно близкото бъдеще на отбора, не на клуба. Може би това беше важен ден за мене лично – тази загуба, която преглътнахме много трудно. Това разочарование за купата се надявам да не се повтаря повече с моя отбор", започна Костов.

Наставникът очаква победа в шампионатния мач с пазарджиклии.

"За утрешния мач сме решени да го спечелим и ще го спечелим най-вероятно, тъй като ще се борим за всеки метър, за всяка топка. В добро настроение сме. Играчите са решени да извървят своя път, да постигнат своите цели. Така че искрено се надявам, че в утрешния ден ще бъде успешен за Левски", изрази своите надежди специалистът.

По отношение на кадровите проблеми и евентуално липсващи играчи, треньорът обясни, че Евертон пропуска срещата.

"Най-новото ни попълнение бразилецът Евертон още не е картотекиран, няма как да играе. А контузени нямаме за момента, Слава Богу", добави той.

Левски привлече халф от Хебър през зимата и това е Карлос Охене, който вече доста години се подвизава по българските терени.

"Аз се надявам, че ще бъде плюс това, че взехме от там Карлос Охене. За него имаше още преди да се присъедини към нас много противоречиви мнения от нашите почитатели. Но се очерта като изключително нужен играч за нас, тъй като е доста опитен. Знаете много добре, че имаме доста млади", допълни той.

Хебър се намира на 13-о място в класирането с 23 точки, на 4 над следващия Пирин Благоевград. Но освен Охене, доста хора си тръгнаха от стартовия състав – голмайсторът Георги Николов и вратарят Матвей Игонен са в Ботев Пловдив, а Роберт Мазан отиде в Латвия.

"Относно това, че те са променили отбора, както и ние, това вероятно ще допринесе за повече неочаквани моменти в играта", завърши специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Кривошийска: Не очаквам някой да успее да ни спре (ВИДЕО)
Мария Кривошийска: Не очаквам някой да успее да ни спре (ВИДЕО)
Тиа Лафонд донесе първа световна титла за Доминикана в леката атлетика
Тиа Лафонд донесе първа световна титла за Доминикана в леката атлетика