НОВИНИ

Николай Михайлов: Нормално е целите пред Левски да се вдигнат (ВИДЕО)

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:13, 21.06.2022
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
николай михайлов нормално целите левски вдигнат видео
Снимка: ПФК Левски
Слушай новината

Вратарят на Левски Николай Михайлов даде интервю за клубната телевизия на "сините" един ден, след като се присъедини към лятната подготовка на тима.

Михайлов разкри, че е отпочинал след лагера с националния отбор в началото на месеца и вече гледа към подготовката за предстоящия сезон с Левски.

"Всичко е нормално. Условията са перфектни да направим ползотворна подготовка. Имахме националните състезатели 5-6 дена почивка, да презаредим батериите. Никой не е излязъл от форма. Живи и здрави сме, което е най-важното. Започваме да работим, да окомплектоваме отбора. Имаме достатъчно време да надградим и да изглеждаме по-добре", започна стражът на "сините".

Капитанът на Левски се върна и към спечелването на Купата на България преди малко повече от месец, заявявайки, че този триумф несъмнено ще вдигне целите пред отбора.

"Нормално е целите да се вдигнат. Не ме интересува как, аз казах, че искаме да спечелим купата. Беше уникален момент, защото след толкова много години донесохме трофей на Герена. Сега очакванията са още по-големи. Имаме тежък съперник в Европа. Започва и първенството. Имаме и Суперкупата. Има хора, които си тръгнаха, нови попълнения. Трябва бързо да навлизат в колектива. Това е основна роля на нас по-опитните да ги по-бързо ориентираме в ситуацията. Мисля, че няма да има проблем. Дай Боже всички да сме здрави след подготовката и да стартираме сезона. Да си вървим последователно напред", коментира българският национал.

Николай Михайлов говори и за предстоящите мачове с ПАОК в турнира Лига на конференциите, споделяйки, че в два мач всичко е възможно.

"Със сигурност ПАОК е тежък съперник. Имат голям бюджет. Президент с голям финансов ресурс. Имат добри играчи, доста чужденци. Със сигурност са на едно високо ниво. Ние се завръщаме в Европа след доста дълги години и се надявам се да постигнем добър резултат. В два мача всичко може да стане. Трябва да сме перфектни и в атака, и в защита, за да излезем победители", заяви Михайлов.

Стражът говори и какви ще бъдат неговите лични цели през новата кампания.

"Моите цели са да бъда здрав, да помогна на Левски да изиграе още добри игри, да трупаме още повече сухи мрежи. Като направиш суха мрежа и вкараш един гол, печелиш. Левски е над всичко. Мисля, че направихме едни добри шест месеца. Сега трябва да затвърдим тази работа. Надявам се новите да вдигнат нивото и класата на отбора и да вкарваме повече голове. От тук нататък по-малко интервюта, повече съсредоточаване на терена. Всеки да знае какво трябва да прави, всеки да се развива и да даде максимума Левски да бъде там, където трябва да бъде", каза Михайлов.

Накрая футболистът на Левски се обърна и към "сините" привърженици, като заяви, че се надява скоро отново да се види с тях на стадиона.

"Като капитан на отбора мога да кажа на привържениците, че ще направим всичко възможно да се подготвим за новия сезон. Надявам се да имаме още приказни моменти с тях. Казал съм го сто пъти, ще го кажа за 101-и път, че без тях сме за никъде. Надявам се скоро да се видим и през новия сезон да трупаме победи", завърши Николай Михайлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Резервисти от Националния военен университет спасиха пострадал при катастрофа
Резервисти от Националния военен университет спасиха пострадал при катастрофа
Спасиха група туристи след 5 часа в кабинков лифт над дълбока пропаст
Спасиха група туристи след 5 часа в кабинков лифт над дълбока пропаст