НОВИНИ

Николай Михайлов: Всеки прави компромиси за Левски, периодът е преходен

николай михайлов отново вратар левски видео
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 24.10.2021
Чете се за: 04:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на Левски Николай Михайлов коментира състоянието на Левски в интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ. Стражът на "сините" говори за Станимир Стоилов, Наско Сираков, завръщането им в Левски и описа всичко това в една дума.

"Тя е много проста - синя любов. Както от тези хора, така и от моята страна. Ние сме израснали, ние сме част от тази синя приказка, аз съм израснал на "Герена", играл съм на всякакво ниво, благодарение на тези двама души, които още оттогава повярваха в моите качества и неслучайно ми подадоха ръка, а след това ме и продадоха, за да играя над 10 години по европейските терени. Това са фактите. Най-скъпоплатен български трансфер в историята все още, бих рекорда на баща ми, той е 750 хил. долара, моят е 1.5 млн. евро. Аз се позовавам на факти. Когато фактите говорят, даже боговете си мълчат. Българина малко гледа отгоре на нещата, но когато гледаме факти, нещата трябва да се знаят и да се казват такива каквито са. В чужбина не могат да кажат, че съм там заради баща ми или че баща ми е в УЕФА, защото познава Александър Чеферин. Там няма такива филми", категоричен е той.

"Оптимизъм е главното нещо. Всички знаехме, че няма как Станимир Стоилов да дойде и всичко да е 6. Всеки прави компромиси в името на Левски и вярвам, че това нещо ще се подобри. Периодът е преходен, има много млади момчета, които започват, много млади момчета, които влизат от скамейката", добавя играчът на столичани.

Футболистът проследи хронологично промените в Левски.

"Много е тъжно, всичко това започва много преди идването ми в Левски преди 4 години при господин Спас Русев. Тази линия надолу започва много преди мен. Тя горе-долу започва малко след тръгването ми от Левски, защото аз съм бил винаги в чужбина и винаги съм следял любимия ми отбор - колко футболисти, треньори и президенти минаха през клуба. Това не е нещо, което се случи от вчера за днес и няма да се оправи от днес за утре. Важното е, че тези хора са тук, има много "сини" сърца в съблекалнята, феновете са сплотени, знаят какво ги очаква и знаят, че няма да бъде все така. Надявам се след Нова година, когато направим една подготовка, Левски да изглежда по различен начин на пролет. Сега трябва да взимаме максималното от всеки един мач. Продължаваме борбата за купата, защото това е най-прекият път към Европа. До края ще се борим на всички фронтове", допълва Николай Михайлов.

Националът на България изрази впечатленията си от работата на националния селекционер Ясен Петров.

"Ясен Петров е единственият, който в последните години знаеше, че трябва да се направи преход към подмладяване на отбора. Много малко българи играят вече в чужбина, в топ първенствата вече почти нямаме футболисти, нормално е класата да не е тази. На европейски и световни квалификации разликата е голяма. Нито е виновен треньора, нито ръководството, такъв е моментът. Вижда се, че се работи във възходяща линия, въпреки многото млади играчи", пояснява вратарят.

33-годишният футболист разкри, че възнамерява да продължи кариерата си още дълго.

"Ако съм здрав, имам още минимум 4-5 години и то на средно европейско ниво със сигурност", завършва той.

Следващият мач на Левски е във вторник (26 октомври) от 19.00 часа срещу Септември Симитли в сблъсък от осминафиналната фаза на Купата на България.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абсурден казус: Два пъти длъжник на "Топлофикация" без да си живял в София
Абсурден казус: Два пъти длъжник на "Топлофикация" без да си живял в София
Боби Михайлов: Имаше организация срещу мен, затова подадох оставка
Боби Михайлов: Имаше организация срещу мен, затова подадох оставка