НОВИНИ

Николай Желязков: Момчетата ми не се огънаха в нито един момент

николай желязков момчетата огънаха нито един момент
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
22:38, 15.10.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на волейболния Левски Николай Желязков остана много доволен след триумфа на своя тим в турнира за Суперкупата на България след успех във финала с 3:2 гейма срещу Хебър Пазарджик.

Българският специалист похвали своите волейболисти, че не са се предали, въпреки че допуснаха изравняване на резултата след аванс от 2:0 сета и допълни, че наистина се е получил един фантастичен мач в зала "Младост" в Бургас.

"Искам първо да кажа, че стана страхотен спектакъл, за което заслуга имат и двата отбора. Момчетата ми не се огънаха в нито един момент дори когато пропуснаха аванса си от 2:0 гейма. Така в последната част играхме точка за точка, както се учим на всяка тренировка. Това е огромно удовлетворение за нас", сподели наставникът на ВК Левски.

"Доволен съм в Левски, чувствам се добре в отбора. Радвам се, че работя с млади момчета и постигаме нещо с тях. Учим ги не само да играят волейбол, но и да играят, за да печелят. Апетитът идва с яденето. Миналия сезон загубихме лидерството в редовния сезон заради две загуби от по-слаби от нас отбори. Това е нормално за млад тим. Сега също очаквам много оспорван сезон, силни мачове. Но браво на момчетата, получи се фантастичен мач", завърши Николай Желязков.

„Имахме очаквания, но със сигурност знаехме, че трябва да дадем абсолютния максимум от себе си. Успяхме и спечелихме. Със сигурност те са много по-опитния отбор, ние сме по-младите, днес играхме с много енергия, с много настроение, може би това ни помогна“, коментира и Венислав Антов от тима на "сините".

За волейболистите на Левски обаче времето за празнуване ще бъде ограничено, тъй като само след седмица стартира и новият сезон в българското първенство, а в първия кръг "сините" ще гостуват на Марек Дупница.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте по БНТ 3: Франция - Южна Африка, четвъртфинал на световното първенство по ръгби
Гледайте по БНТ 3: Франция - Южна Африка, четвъртфинал на световното първенство по ръгби
Първи резултати: Поражение за управляващите в Полша
Първи резултати: Поражение за управляващите в Полша