НОВИНИ

Николай Желязков: За Купата искам Левски да покаже най-добрия си волейбол

николай желязков купата искам левски покаже добрия волейбол
Снимка: ВК Левски София
bnt avatar logo
от БНТ
17:40, 19.01.2023
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият отбор на волейболния Левски София стартира утре участието си във финалната осмица на турнира за Купата на България. „Сините” срещат в четвъртфинален мач Нефтохимик 2010 Бургас утре от 20.00 часа в пазарджишката зала „Васил Левски”.

При успех тимът на бившия национален селекционер Николай Желязков ще срещне в следващата фаза победителя от двойката Хебър Пазарджик – Черно море Варна. Старши треньорът на „сините” Желязков даде интервю за клубния сайт на Левски преди финалния турнир.

Г-н Желязков, дойде време за подновяване на официалните мачове. В какво състояния е отборът? Има ли проблеми с контузии?

- Тренирахме много усилено през паузата. Смятам, че направихме добра подготовка. Слава богу, нямаме здравословни проблеми в тима. Всички се намират в добро състояние преди подновяването на сезона.

Руският посрещач Игор Юдин вече не е в състава. На негово място не бе привлечен нов състезател на този пост. Защо решихте така?

- В този период на годината е много трудно да се намери играч, който наистина е на високо ниво и си заслужава да бъде привлечен.

Освен това Влади Гърков се справя много добре, а имаме и други двама млади посрещачи – Александър Къндев и Калоян Вълчинов, на които също ще се даде възможност за изява.

Ясно е, че във всеки мач се излиза за победа, но погледнато от друг ъгъл, какви отговори очаквате да получите от финалната фаза в турнира за купата на България?

- Ще се опитаме във финалите да покажем най-добрия си волейбол. Това ще е акцентът. В края на първата част от сезона не можахме да го направим.

В нашия състав има много млади момчета, които играят с идеята да градят кариера във волейбола. Очакванията към тях се увеличават и това неминуемо им носи напрежение и влияе на представянето им.

Именно в тази насока ми се иска да получа положителен отговор в турнира за купата. Иска ми се да видя как момчетата се справят с това напрежение.

Очаквам в Пазарджик да се получат разнопосочни резултати, както беше и в първия дял от първенството.

В четвъртфиналите нашият отбор среща „Нефтохимик”. В двубоя от шампионата постигнахте победа с 3:2, за която бе проявен характер. Познавате добре противника от престоя си там. Какво очаквате от мача?

- Ние имаме нашите аргументи срещу Нефтохимик и съответно шансове да продължим напред. Не смятам, че трябва да акцентираме върху това какво ще предложи съперникът, а да сме концентрирани върху нашето представяне.

Ако играем освободено и дадем най-доброто от себе си имаме силите и потенциала да продължим напред във финалите за купата.

При преодоляване на Нефтихимик най-вероятно ще срещнем носителя на трофея Хебър. Играхме с тях 2 контроли.

Въпреки че загубихме и в двата мача с 0:4, мисля, че имаше едно добро количество моменти, в които бяхме близко до тяхното ниво. При това играхме контролите в период, в който имахме много тежки тренировки.

В Хебър взеха италианския диагонал Джулио Саби, което е поредно доказателство за амбициите на този клуб да печели всичко. Това в един момент обаче може да се обърне срещу теб.

Наистина смятам, че подобно на първенството и във финалите за купата всеки отбор има своите шансове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код оранжево: Силният вятър и днес създаде сериозни проблеми в София
Код оранжево: Силният вятър и днес създаде сериозни проблеми в София
Доклад на GRECO за България: Експертите сочат неефективно правосъдие и зависими медии
Доклад на GRECO за България: Експертите сочат неефективно правосъдие и зависими медии