НОВИНИ

Нинова: Диалогът в коалицията е нормален

корнелия нинова вместо еднолична власт задкулисие прозрачност ред правила всички
bnt avatar logo
от БНТ
14:54, 16.02.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Преувеличено е напрежението, диалогът в коалицията е нормален, заяви министърът на икономиката Корнелия Нинова. Тя не пожела да коментира думите на премиера Кирил Петков.

"Ще коментирам нашата позиция и най-вече текста от коалиционното споразумение, на което ние държим. Ние сме лоялни коалиционни партньори, политически коректни. В споразумението пише, че експертен екип ще оцени възможностите за изграждане на нова ядрена мощност или в "Белене", или на площадката в Козлодуй, като прецени икономическите, финансовите параметри. Кое е по-добро за България и българския народ и тогава ще вземем политическото решение. Това, на което ние държим, е единствено да се спазва коалиционното споразумение", подчерта Нинова.

Трус в коалицията? Темата "АЕЦ Белене" внесе напрежение сред управляващите

Според БСП трябва да се свика експертен съвет и всяка партия да даде експерти, които да направят най-доброто решение за България и след това да се вземе политическо.

Тя коментира и искането на членове на БСП за наказание за Калоян Паргов. "Още не съм запозната. Знам, че ще ни изпратят такова искане. Вчера на Изпълнително бюро го представиха", каза още лидерът на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови държави влизат в червената и тъмночервената зони за влизане в България
Нови държави влизат в червената и тъмночервената зони за влизане в България
Александра Фейгин е последната ни участничка на Игрите в Пекин
Александра Фейгин е последната ни участничка на Игрите в Пекин