НОВИНИ

Нинова: Примирието в сглобката е временно, следващият взрив се казва "Конституция"

Корнелия Нинова
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:32, 01.12.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира постигнатото съгласие между формациите, подкрепящи кабинета, за избора на регулаторни органи.

"Днешното примирие е временно преди следващия взрив, той ще е до края на декември и се казва „Конституция“, защото ще се избият как да си разделят съдебната власт.

Това, което виждаме днес, е висша форма на лицемерие и демагогия. Вчера се избиха за подуправителя на НЗОК, казаха си думи, които са нечувани, и днес се прегърнаха и вкупом ще ги молят и двамата да си подадат оставките.

Лицемерие, дъно в държавното управление, не може да се управлява така държавата – 10 души се гаврят със седем милиона.

Днес час и половина се договаряли как да си разпределят регулаторите и службите, как веднъж не се събраха за 10 минути да решат проблема с електронните рецепти, липсата на лекарства за диабет, над 50 общини без достъп до болница", каза лидерът на БСП.

Нинова изтъкна, че Шенген е стратегическа цел за България не само за тази "сглобка" и добави, че през декември се очертава отново да не получим „зелена светлина“. Затова съжалявала, че двата вота на недоверие не са минали, но имало и много други поводи да се иска оставката на правителството.

„Възраждане“ и „Има такъв народ“, според Корнелия Нинова, са били употребени вчера, когато се избираше подуправител на НЗОК, а днес са "изхвърлени".

В началото на идната седмица предстои среща на централното и градското ръководство на БСП, на която темата за избор на председател на Столичния общински съвет ще бъде обсъдена, посочи председателят на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина след като катастрофира в Разградско
Мъж загина след като катастрофира в Разградско
Футболните национали на България до 15 г. разгромиха Сан Марино с 8:0
Футболните национали на България до 15 г. разгромиха Сан Марино с 8:0