НОВИНИ

Нинова: Сглобката държи като заложник цял един народ

"Левицата" няма да бъде поканена в "патриотичния фронт в ляво"

Корнелия Нинова
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:37, 02.12.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Когато едно управление си отива, изважда опорката, че няма алтернатива - коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в Плевен. Тя отново заяви, че социалистите са единствената алтернатива в момента.

Според Нинова "никой не знае какво ще бъде предложено между второ и трето четене" при обсъждането на промените в Конституцията и посочи, че управляващите са в остър сблъсък помежду заради съдебната система. Прогнозира, че примирието в сглобката е само временно и отново ще избухне разрив покрай Конституцията.

"Ако и конституционната реформа забуксува, то тази сглобка е напълно изпразнена от съдържание и просто държи като заложник цял един народ заради интересите си и разпределянето на порциите".

Нинова отново призова президента Радев да свика КСНС за конституционните промени и да покаже своя собствен проект.

"Правителството, вместо да създава сигурност, да дава гаранции, да излъчва предвидимост, е катализатор и създател на този хаос. Единствената власт, която в момента дава сигурност, предвидимост, предсказуемост са кметовете и общинските съветници".

Нинова коментира и идеята за създаването на "патриотичен фронт в ляво", като поясни, че формацията, оглавявана от Мая Манолова - "Левицата" - не е поканена, защото "на много места са работили срещу БСП".

"Поканени са само онези партии, с които работихме добре и показахме резултати. ПЕС, която уважаваме, пуснаха публично едно писмо със заплаха към БСП, в която няма и една вярна дума - нито "Атака" е в този съюз, нито Николай Малинов. Ние уважаваме Европейския съюз и искаме България да е член".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спас Байрев записа 30 точки за обрата на Берое над ЦСКА във волейболното първенство
Спас Байрев записа 30 точки за обрата на Берое над ЦСКА във волейболното първенство
Реал Мадрид се справи с Гранада с голове на Браим Диас и Родриго
Реал Мадрид се справи с Гранада с голове на Браим Диас и Родриго