НОВИНИ

Нишикори е решен да възвърне пиковата си форма през 2021

bnt avatar logo
от Димитър Русев
19:11, 04.12.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Тенис
нишикори решен възвърне пиковата форма 2021

Кей Нишикори казва, че се надява да се върне на корта през следващата година, след като сезонът му през 2020 г. беше опетнен от травма и коронавирус.

Нишикори прекара 10 месеца настрана, след като претърпя операция на лакътя. Той трябваше да се върне в действие на откритото първенство на САЩ(US Open) тази година, но не успя след положителен тест за Covid-19.

Той изигра 6 мача и за съжаление сезонът му бе отново прекъснат поради нова контузия-този път на рамото, която получи през Септември на откритото първенство на Франция(French Open), където загуби от италианеца Стефано Травалия в пет сета.

"Имахме малко турнири (поради пандемия) и сезонът ми приключи, когато започнах да се възстановявам", каза бившият № 4 в ранглистата.

Наистина нямам търпение за следващата година.

"Този сезон не можах да се срещна с играчите от топ 10 на класацията. Искам да се състезавам отново на това ниво възможно най-скоро."

Нишикори беше първият азиатец, достигнал до финалите на Големия шлем, като завърши на второ място в откритото първенство на САЩ през 2014 г., но се затрудни да се задържи на най-високо ниво, като вдигна само една титла от ATP Tour през последните четири сезона.

30-годишният спортист също се стреми да участва в Олимпийските игри в Токио, които бяха отложени за една година поради пандемия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-малко пострадали от поледиците в София заради строгите мерки
По-малко пострадали от поледиците в София заради строгите мерки
Пешеходец загина след удар от кола на входа на Костандово
Пешеходец загина след удар от кола на входа на Костандово