НОВИНИ

Нов изпълнителен директор в ЦСКА

Филип Филипов и Стоян Орманджиев остават на работа в клуба

нов изпълнителен директор цска
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
11:32, 24.09.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

В ЦСКА добавиха още едно име на ръководните постове. „Армейците“ се сдобиха с нов изпълнителен директор в първите дни от новата седмица. Това е Радослав Златков, обявиха днес официално от клуба. Неговата задача ще бъде да ръководи мениджърския екип на „червените“, който да оптимизира управлението. Той заменя на поста Филип Филипов и Стоян Орманджиев, които до този момент съвместяваха тази длъжност при столични.

Според информацията, разпространена от клуба, Филипов и Орманджиев остават на работа в тима от Борисовата градина. Първият ще влезе в ролята на спортен директор, докато вторият ще изпълнява функциите на изпълнителен директор. Михаил Александров пък ще продължи да бъде технически директор.

Ето какво гласи информацията, разпространена от ЦСКА:

С цел по-ефективното и целенасочено планиране и изпълнение на стратегическите цели на ЦСКА, Управителният съвет на Фондация “Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука” избра за нов Изпълнителен директор на клуба г-н Радослав Златков. Мисията пред г-н Златков е да ръководи мениджърския екип на ЦСКА, за да оптимизира управлението на приоритетите на клуба, а именно: реконструкцията на ст. “Българска армия”, модернизирането на тренировъчната база в Панчарево и развитието на детско-юношеската школа. Паралелно с това ще менажира обновяването на играчите.

„Досегашните изпълнителни директори Филип Филипов и Стоян Орманджиев запазват своите компетенциии. Г-н Филипов ще заеме длъжността “Спортен директор”, чрез която ще контролира и координира цялата спортно-техническа дейност на първия, втория и третия отбор, както и на ДЮШ. Г-н Орманджиев ще заеме длъжността “Административен директор”, за да ръководи връзките и протокола на клуба, каузите, социалните проекти и менажирането на бранда ЦСКА. Сегашната си функция ще продължи да заема г-н Михаил Александров като “Технически директор”.

Радослав Златков ще представи визията си за управлението на ЦСКА на предстояща пресконференция след две седмици, като точната дата ще бъде уточнена допълнително.

"Той е мениджър с над 25-годишен международен опит в различни икономически сектори, сред които телекомуникации, разработка на софтуер и авиация. Г-н Златков притежава дългогодишен опит в консултирането на големи бизнес структури в Европа и Азия и е водеща фигура в стратегическото планиране и внедряването на иновативни продукти и оперативни стратегии. Успешно е управлявал над 3000 служители и е осъществявал значителни промени в процесите, бизнеса, приходите и културата на организациите, в които работи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха над 14 500 кутии контрабандни цигари в камион с авточасти на ГКПП "Лесово"
Откриха над 14 500 кутии контрабандни цигари в камион с авточасти на ГКПП "Лесово"
Пожар в завода за целулоза и хартия в Стамболийски (СНИМКИ и ВИДЕО)
Пожар в завода за целулоза и хартия в Стамболийски (СНИМКИ и ВИДЕО)