НОВИНИ

Нова експресна автобусна линия №61 тръгва до Златните мостове

Автобусите 288, 304 и 801 започват да се движат и през уикенда

нова експресна автобусна линия №61 тръгва златните мостове
bnt avatar logo
от БНТ
22:22, 03.07.2024
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

От 15 юли в София тръгва нова експресна автобусна линия с номер 61, която е с маршрут от НДК до местността "Златните мостове". Автобусите ще се движат всеки ден, а предложението е на заместник-кмета по транспорт инж. Илиян Павлов и общински съветници.

Маршрути на автобусни линии 61 и 63 от 15 юли

Линия 61 ще тръгва от спирката под Моста на влюбените и ще се движи по бул. "България" и през кв. "Бояна" до Златните мостове. Превозните средства ще спират при булевардите "Акад. Иван Гешов", "Гоце Делчев", "Тодор Каблешков", както и на няколко спирки в кв. "Бояна". Целта е да се осигури бърз директен транспорт към планината Витоша, както и връзки с метрото при НДК и при бул. "Иван Гешов". Освен това 61 ще даде възможност и за качване на велосипеди на началната спирка при НДК.

Линия 63, която досега стигаше до Златните мостове, се скъсява до спирка "Ул. Бялата чешма" и започва да се обслужва от нископодови автобуси с климатик, което ще подобри комфорта на пътуване в кварталите "Бояна" и "Бъкстон".

Разкрива се туристическа автобусна линия № 200

По инициатива на заместник-кмета по туризъм Никола Барбутов, през уикендите между 13 юли и 15 септември се разкрива и туристическа автобусна линия №200. Тя ще се обслужва с двуетажен автобус на всеки час. Маршрутът ѝ ще бъде от храм-паметник "Александър Невски", през пл. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Кн. Мария Луиза", обръщане на посоката на движение на пл. "Лъвов мост" и обратно по бул. "Кн. Мария Луиза", по бул. "Ал. Стамболийски", надясно по бул. "Христо Ботев", наляво по бул. "Тодор Александров", наляво по ул. "Опълченска", бул. "Ген. Н. Скобелев", пл. "Руски паметник", бул. "Цар Борис III", бул. "Пенчо Славейков", по бул. "България", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Фритьоф Нансен", бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Цар Освободител" и през ул. "15-ти ноември“ до крайна спирка код 6439 "пл. Св. Александър Невски" (на ул. "Оборище").

Автобусите 288, 304 и 801 започват да се движат и през уикенда

На заседанието на Столичния общински съвет бяха приети и промени в разписанията на трите линии, така че от септември да започнат да се движат и в събота и неделя. Успоредно с това маршрутът на автобус 801 ще се удължи по ул. "Луи Айер" до кв. "Манастирски ливади" за сметка на автобус 74, който ще бъде скъсен до обръщателното колело в ж.к. "Гоце Делчев".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Кавендиш с историческо постижение на Тур дьо Франс
Марк Кавендиш с историческо постижение на Тур дьо Франс
Джейхан Ибрямов от ДПС: Гласувах "против" проектокабинета "Желязков"
Джейхан Ибрямов от ДПС: Гласувах "против" проектокабинета "Желязков"