НОВИНИ

Нова порция интригуващи двубои в Шампионска лига довечера

нова порция интригуващи двубои шампионска лига довечера
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 19.10.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Тази вечер отново ни очакват интригуващи битки по стадионите на Стария континент, защото започва третият кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Атлетико (Мадрид) и Ливърпул се впускат в директен сблъсък за лидерската позиция в група "B". Първенецът на Испания към момента е подгласник в групата с 4 точки от два мача, докато "мърсисайдци" са начело с 6 пункта от две поредни победи. Крайният изход от срещата може до голяма степен да предопредели как ще се развият нещата в групата. Не по-малко интересен е и другата среща между Порто и Милан. "Драконите" и "росонерите" нямат право на повече грешки, ако искат да запазят шансове за класиране към елиминационната фаза, така че можем да очакваме страхотен сблъсък и на "До Драгао".

Интересни сблъсъци вещае и група "А", където третият в класирането Манчестър Сити гостува на втория Брюж. "Гражданите" изостават с 1 точка от шампиона на Белгия и ще търсят задължителна победа, за да запазят шансове за първото място. Лидерът Пари Сен Жермен е домакин на последния в класирането РБ (Лайпциг) и се надява да запише рутинен успех, с който да направи нова крачка към спечелването на групата .

В група "С" един срещу друг застават лидерите Аякс и Борусия (Дортмунд), които записаха по две победи и са с еднакъв актив от 6 точки. Двубоят в Амстердам е с цената на три точки аванс и еднолично оглавяване на групата. Изобилия от футболни вълнения се очакват и в Истанбул, където Бешикташ приема Спортинг (Лисабон). И двата тима отчаяно се нуждаят от точки, за да останат в борбата за продължаване напред в турнир и през пролетта.

Група "D" до момента ни предлага най-големите изненади. Вместо фаворитите Реал (Мадрид) и Интер, на върха в класирането с пълен актив от точки е тимът на Шериф (Тираспол). Молдовците правят фурор и вече мечтаят дори за продължаване към 1/8-финалите. Те могат да направят нова крачка към тази мечта, ако постигнат добър резултат при гостуването си на "нерадзурите" на "Сан Сиро". Мачът обаче е от огромно значение за носителя на Скудетото, които се нуждае от задължителна победа, ако не иска рано да се сбогува с най-престижния европейски клубен турнир. В другия мач Реал (Мадрид) гостува на Шахтьор (Донецк). "Белият балет" отива в Украйна с единствената мисъл да измие срама от загубата от Шериф в миналия кръг и да запише задължителни три точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делегация от Пекин прие олимпийския огън
Делегация от Пекин прие олимпийския огън
Пет деца от социален център в Русе са с COVID-19, три са приети в болница
Пет деца от социален център в Русе са с COVID-19, три са приети в болница