НОВИНИ

Новак Джокович отпадна на старта в Монте Карло

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 12.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович загуби 1/16-финалния си мач от Алехандро Давидович Фокина с 3:6, 7:6(5), 1:6 и отпадна още във втория кръг на “Мастърс”-а в Монте Карло.

Още в първия гейм младият испанец показа на какво е способен, след като стигна до две точки за пробив, но така и не успя да пробие световния №1. 22-годишният състезател спечели първия си сервис гейм на нула. Последваха два пробива за младока и резултат 4:1. Ноле също успя да пробие опонента си, но първата част завърши с нов пробив за Алехандро Давидович Фокина и 6:3.

Във втория сет испанецът поведе с 3:0, но сърбинът се върна в срещата. След три пробива на сметката на тенисистите се стигна до тайбрек. Там младокът имаше превес при 4:2, но Джокович осъществи обрат и след 7:5 изпрати мача в заключителен трети сет.

Както през първата част 22-годишният тенисист реализира нови три пробива и след убедителна игра заслужено се поздрави с успеха след 2 часа и 54 минути игра.

В следващия етап от надпреварата Алехандро Давидович Фокина ще премери сили срещу победителя от мача между Давид Гофен и Даниъл Еванс.

Лидерът в световната ранглиста е с актив от две победи и две загуби през годината, след като пропусна Откритото първенство на Австралия през януари и Мастърсите в Индиън Уелс и Маями през март и април поради липсата на ваксина срещу коронавирус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правната комисия подкрепи закриването на специализираните съд и прокуратура
Правната комисия подкрепи закриването на специализираните съд и прокуратура
На 4 май ВСС отново ще обсъжда предсрочното освобождаване на Иван Гешев (Обзор)
На 4 май ВСС отново ще обсъжда предсрочното освобождаване на Иван Гешев (Обзор)