НОВИНИ

Новак Джокович потегли с труден успех на Australian Open 2024

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:04, 14.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
новак джокович потегли труден успех australian open 2024

Десеткратният шампион на Australian Open Новак Джокович започна с труден успех защитата на титлата си през 2024-а година, след като в откриващия кръг надигра с 3:1 сета хърватския квалификант Дино Призмич.

Сърбинът, който трябва да се бори и с травма в китката, определено беше далеч от най-добрия си тенис, но все пак намери начин да елиминира младия си съперник след 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4 в среща, продължила 4 часа.

Мачът започна отлично за световния №1, който в първия сет нямаше никакви проблеми по пътя си към успеха с 6:2, но във втория шампионът от Ролан Гарос за младежи от миналата година отговори подобаващо и измъкна частта в тайбрек, за да изравни резултата.

В третия и четвъртия сет 178-ят в света Призмич продължи да стои равностойно на корта, но в крайна сметка рекордьорът по титли от Големия шлем направи достатъчно, за да спечели частите съответно с 6:3 и 6:4 и така да си осигури място във втория кръг, където му предстои дуел срещу Алексей Попирин или Марк Полманс.

"Удивителен играч, той се справя невероятно добре. Показа невероятна психическа устойчивост, кара ме да тичам, да работя здраво. Мога да кажа само комплименти, начинът, по който конструира играта си, е удивителен. Ще видим много от него в бъдеще", коментира след двубоя Новак Джокович.

В същото време поставеният под №9 в турнира Тейлър Фриц от САЩ също премина през сериозно изпитание на старта, като елиминира аржентинския левичар Факундо Диас Акоста в пет сета - 4:6, 6:3, 3:6, 6:2, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дания има нов крал - Фредерик Десети наследи майка си Маргрете Втора (СНИМКИ)
Дания има нов крал - Фредерик Десети наследи майка си Маргрете Втора (СНИМКИ)
"Булгаргаз" предлага с 6% по-евтин природен газ от февруари
"Булгаргаз" предлага с 6% по-евтин природен газ от февруари