НОВИНИ

Новак Джокович си пожела олимпийска титла и да се върне в Австралия

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 18.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович не се е отказал от идеята да спечели трофей от олимпийски игри. Сърбинът се е насочил към Париж 2024, като освен това смята да се завърне отново в Австралия, независимо от депортирането му по-рано през годината.

Стремежът на Новак Джокович към олимпийско злато в Токио завърши с поражение на полуфиналите от германеца Александър Зверев, нарушавайки иначе звездната 2021 година за него, в която спечели първите три турнира от Големия шлем и стигна до финала на четвъртия.

„Олимпийски медал, особено златен, винаги е бил мечта за мен. Планирам участие в Париж през 2024 година. Връщам се към мача със Зверев толкова пъти, за да разбера какво се обърка“, сподели Новак Джокович.

Тенисистът вече е в Дубай, където ще участва за първи път след злополучния му опит да се включи в Australian Open.

“Винаги ще помня хубавите неща, които ми се случиха в Мелбърн. Въпреки всичко, имам страхотна връзка с Австралия. Резултатите ми от Мелбърн в миналото, винаги ме карат да се чувствам добре там. Това, което се случи тази година беше напълно неочаквано. Ще бъде трудно да се забрави, но искам да се върна и отново да играя на Род Лейвър Арена“, сподели още Новак Джокович.

Преди няколко дни сърбинът призна, че по-скоро е готов да пропусне част от големите турнири, отколкото да се ваксинира COVID-19.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ББР ще дава необезпечени кредити за сметките за ток
ББР ще дава необезпечени кредити за сметките за ток
Университетите в Пловдив връщат присъственото обучение
Университетите в Пловдив връщат присъственото обучение