НОВИНИ

Новак Джокович стартира с победа във Финалите на АТП

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:55, 15.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачът в световната тенис ранглиста Новак Джокович (Сърбия) стартира с победа участието си във Финалите на АТП за 2021 година.

Джокович се наложи с 2–0 сета срещу Каспер Рууд (Норвегия) в първия мач от Зелената група на турнира. Ноле взе трудно първата част след 7-6 (4), а във втория сет записа убедителното 6-2 гейма.

Състезанието се провежда в Торино, Италия. А мачовете се играят на твърд корт, на закрито. Надпреварата ще завърши на 21 ноември. Регламентът предвижда групова фаза (2 карета), полуфинали и двубой за титлата. "Пала Алпитур" приеме срещите от състезанието.

В другия мач от първия кръг на тази група сили ще премерят шампионът от 2019 година Стефанос Циципас (Гърция) и Андрей Рубльов (Русия), срещата е насрочена за 22:00 часа българско време тази вечер.

В Червената група на състезанието е действащият шампион от Финалите Данийл Медведев (Русия). В това каре са още победителят от 2018 година Александър Зверев (Германия), Матео Беретини (Италия) и Хуберт Хуркач (Полша).

С най-много титли от Заключителния за годината Мастърс е швейцарецът Роджър Федерер - 6. Джокович е с 5 купи в това състезание и се цели в рекорда на Федерер. През 2017-а с трофея пък ликува родният ас Григор Димитров.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериозен интерес към Купа "Странджа"
Сериозен интерес към Купа "Странджа"
Двама заместник-министри са освободени от длъжност
Двама заместник-министри са освободени от длъжност