НОВИНИ

Новакът в елита Крумовград победи Локомотив София и зае четвъртото място в Първа лига

новакът елита крумовград победи локомотив софия зае четвъртото първа лига
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 26.08.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Новакът Крумовград продължава с доброто си представяне в Първа лига, след като записа четвърта победа от началото на сезона. Играчите на Неманя Миланович надиграха Локомотив София с 2:0 като домакин в среща от седмия кръг на шампионата.

Бившият играч на „железничарите“ Божидар Кацаров откри резултата още във втората минута, а в 85-ата Александър Колев подпечата успеха на своя тим, след като бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Диме Димов срещу Мартин Сораков.

С победата тимът на Крумовград изпревари Хебър Пазарджик и ЦСКА 1948 във временното класиране и с 12 точки в актива си се изкачи до четвъртото място. Локомотив София пък регистрира пето поражение през сезона и продължава да заема 11-ата позиция в подреждането с 6 точки, колкото има и Ботев (Враца).

Още в първата минута вратарят на Локомотив Александър Любенов трябваше да се намесва, след като Патрик Луан засече центриране на Серкан Юсеин от пряк свободен удар. От последвалия корнер Крумовград откри резултата. Божидар Кацаров бе оставен непокрит около точката за изпълнение на дузпа и насочи топката прецизно с глава в мрежата на „железничарите“ за 1:0.

В 9-ата минута домакините можеха да удвоят аванса си, но стражът на столичния тим спаси далечен изстрел на Вячеслав Велев, а малко след това Александър Колев не съумя да нанесе удар от изгодна позиция след подаване на Диего Рапосо.

Точно след половин час игра Локомотив пропусна отличен шанс да изравни. Красимир Милошев центрира от пряк свободен удар и Красимир Станоев засече с глава, но Янко Георгиев се разтегна и успя да избие в напречната греда, а при добавката ударът на Димитър Митков бе блокиран от Матей Шимич. Така почивката дойде при 1:0 в полза на Крумовград.

Седем минути след подновяването на играта през втората част домакините развиха добра атака по левия фланг и топката бе върната към непокрития Даниел Миланович, който обаче стреля неточно от границата на наказателното поле.

В 59-ата минута играчите на Стойчо Стоев отговориха с точен изстрел с глава на Красимир Станоев, който засече центриране от пряк свободен удар, но право в ръцете на Янко Георгиев.

В 80-ата минута Крумовград пропусна отличен шанс да сложи точка на спора с второ попадение. Домакините организираха бърза атака отляво, при която Даниел Миланович се озова очи в очи с Александър Любенов, но не успя да го преодолее.

Три минути след това обаче футболистите на Неманя Миланович получиха право да изпълнят дузпа. Влезлият като резерва Мартин Сораков се възползва от грешка в защитата на гостите и изпревари Диме Димов, който го фаулира, а главният съдия Георги Гинчев посочи бялата точка. Зад топката застана Александър Колев и не сгреши, за да оформи крайния резултат - 2:0.

В следващия шести кръг Крумовград гостува на Локомотив Пловдив, докато Локомотив София посреща Етър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стилияна Николова е четвърта, а Боряна Калейн шеста в многобоя на световното по художествена гимнастика във Валенсия
Стилияна Николова е четвърта, а Боряна Калейн шеста в многобоя на световното по художествена гимнастика във Валенсия
Шоуто на най-добрите атлети в света
Шоуто на най-добрите атлети в света