НОВИНИ

Новата звезда на Барселона не може да връзва обувките си?

новата звезда барселона връзва обувките
bnt avatar logo
от БНТ
11:54, 21.12.2021
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Пабло Мартин Паес Гавира, известен в Барселона като Гави, е един от изгряващите таланти на каталунците. Футболистът се отчете с гол и асистенция при победата с 3:2 над Елче в мач от испанското първенство.

След като участва два пъти за втория тим на Барселона Б през сезон 2020/21, Гави получи шанс да се присъедини към първия отбор. Едва на 17 години, освен в предсезонните приятелски срещи, полузащитникът вече има мачове и рамо до рамо до големите звезди.

По време на срещата с Елче феновете станаха свидетели на изключително интересен момент. Друг от футболистите на Барселона Нико завърза една от обувките на Гави на терена. Обичайно, това може да се случи на вратаря, който е с ръкавици и не може бързо да поправи екипировката си. Но е необичайно един играч да връзва обувките на друг полеви футболист.

В медиите незабавно се появи простичко обяснение на случилото се. Още от детство Гави често играе с развързани бутонки, просто защото не може да се връзва сам.

Фенове, запознати с кариерата му, са виждали младия талант дори да вкарва голове с развързани футболни обувки.

„Той не знае как да се завърже правилно и добре. Гави е свикнал да се държи така. Не му пука“, споделят запознати пред каталунско радио.

Според друга теория обаче Гави е толкова притеснен преди мачовете, че не успява да направи добре стегнат възел и след това връзките бързо се разхлабват, като в средата на мача вече трябва да спира за повторно връзване.

По-наблюдателните привърженици дори споменават факт, който е красноречив. Още първата снимка, качена от Гави в социалната мрежа Инстаграм през септември 2016, има същото послание. При внимателно вглеждане футболният фотос показва развързаната обувка на футболиста.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от GAVI (@pablogavi)

Феновете на Барселона непрекъснато се шегуват с Гави заради историята с обувките. Един от привържениците дори се запита, дали компаниите за спортна екипировка не могат да направят специални обувки за Гави без връзки.

Не е забранено футболист да играе с развързани обувки, но при Гави това се случва в почти всеки мач.

В мача срещу Елче младият играч отбеляза дебютния си гол за Барселона. Договорът му с клуба предвижда откупна клауза от 50 милиона евро, но в момента се водят преговори за ново споразумение.

Едва на 17 години Гави вече може да бъде считан за един от основните играчи на каталунците. През сезон 2021/22 той изигра 15 мача за нея в елита, въпреки че в същото време успя да запише и едно полувреме за втория тим.

С развързаните връзки играе не само Гави. Преди време се появи история в медиите за футболист в младежкия отбор на Зенит Санкт Петербург. Според публикациите треньорът дори се заканил да смени играча си заради връзките. Те просто били постоянно развързани.

Данил Яшчук споделя за онези дни: „Вкарахме гол и аз помолих момчетата да застанат в кръг и да ме прикрият, докато неусетно оправям връзките си. Момчетата стояха наистина дълго време, преструвайки се, че празнуват."

Подобна история имаше и за куотърбека Денард Робинсън в американския футбол. Той излизаше с развързани връзки във всеки мач. ESPN направи специално проучване, според което Робинсън винаги играе така, за да тренира крака си. Това му давало по-голяма сила по време на спирания.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат компенсации за над 1,5 млрд. лв. за високите цени на тока
Предлагат компенсации за над 1,5 млрд. лв. за високите цени на тока
Президентът Радев удостои с орден "Стара планина" културни дейци (СНИМКИ)
Президентът Радев удостои с орден "Стара планина" културни дейци (СНИМКИ)