НОВИНИ

Нови 24 случая на коронавирус у нас (ОБОБЩЕНИЕ)

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:11, 11.04.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Още
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Нови 24 случая на заразени с коронавирус у нас. 12 от тях са настанени в болница. Така общият брой на потвърдените случаи с COVID-19 стават 648.

Общият брой на настанените в болница е 231. 26 са смъртните случаи. Излекувани са 62-ма.

Няма нова област с COVID-19 на картата на България, но за съжаление е отчетено увеличение на броя на заразените с 3,8%. 24 са новите случаи, от които 15 са в столицата. Починала е пациентка на 44 години от Сливен, която е била на хемодиализа. Пробата на починалия преди два дни в "Пирогов" пациент, която се изчакваше, е положителна.

Трима от заразените са медицински работници.

Венцислав Мутафчийски: Един санитар от "Пирогов", който работи в зона с Covid-19, лаборантка на 61 от РЗИ "Кърджали", работила със заразени и санитарка от УМБАЛ "Кърджали" в отделение по неврология, не е установено да е работила с такива случаи.

Започнала е най-мащабната акция за тестване на медицинските работници. 449 медици, които работят директно с пациенти, ще бъдат проверени. От щаба са силно обезпокоени заради масовите разходки по улиците.

Венцислав Мутафчийски: Апелът към всички хора е да спазват физическа дистанция и да се подчиняват на правилата. И все пак да уважаваме - 99, 9 процента от населението спазва правилата и се чувства като провалено, заради 0,1 процент, които не искат да се подчинят на никакви правила.

Препоръката за предстоящите празници е да се посрещнат вкъщи, за да се избягват струпванията на много хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилено полицейско присъствие в няколко столични квартала
Засилено полицейско присъствие в няколко столични квартала
Носенето на маски на обществени места става задължително от полунощ
Носенето на маски на обществени места става задължително от полунощ