НОВИНИ

Нови два мача от деветия кръг на Първа лига ще се изиграят днес

Лудогорец приема Ботев (Пловдив), Славия се изправя срещу Локомотив (София) в малкото столично дерби

Лудогорец - Ботев Пд
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:12, 16.09.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец приема Ботев (Пловдив) в двубой от деветия кръг на Първа лига. Срещата е тази вечер от 20:00 часа на "Хювефарма арена" в Разград. Мачът ще бъде ръководен от Красен Георгиев с помощници Красимир Атанасов и Мирослав Симеонов. За системата VAR ще отговарят Драгомир Драганов и Димо Вълчев.
Двубоят ще бъде официален дебют за Душан Керкез начело на "канарчетата". Босненският специалист ще има тежката задача да вземе нещо от "зелените". Керкез допусна поражение с 2:4 от Крумовград при неофициалния си дебют.
Разградчани не започват по най-убедителния начин шампионата и след първите 8 кръга са на шестата позиция. Тимът обаче е с два мача по-малко от останалите отбори.

Въпреки това, играчите на Ивайло Петев се представят колебливо и инкасираха две поражения - от Крумовград и Черно море. В Разград шампионите са безапелационни от старта на сезона - 3 победи от 3 мача при голова разлика 13:0.
"Жълто-черните" се намират в серия от две поредни шампионатни победи. След смяната на Станислав Генчев, ботевистите взеха два успеха - срещу Етър (2:1) и Славия (3:1).

По-рано днес в друг мач от кръга, отборите на Славия и Локомотив (София) се изправят един срещу друг в малкото столично дерби. Двубоят на стадион "Александър Шаламанов" ще започне в 17:30 часа, а главен съдия на мача е Радослав Гидженов.

Славия няма победа в последните си 5 шампионатни мача, а последната среща между двата тима от края на миналия сезон завърши 2:0 за "белите". "Железничарите" се намират на 12-о място с 6 точки след 8 изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на отворените врати в президентството и в Министерството на отбраната
Ден на отворените врати в президентството и в Министерството на отбраната
БК Черно море привлече американски гард
БК Черно море привлече американски гард