НОВИНИ

Новият председател на Съдийската комисия на БФС Давид Фернандес Борбалан се срещна с арбитри от Зона "Пловдив"

новият председател съдийската комисия бфс давид фернандес борбалан срещна арбитри зона пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 11.08.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата среща на новия председател на Съдийската комисия на БФС Давид Фернандес Борбалан беше с арбитрите от Зона "Пловдив". На нея присъстваха съдии от Първа и Втора лига oт Зоната, както и от Трета лига и от аматьорския футбол.

Фернандес Борбалан се запозна с реферите от града, след което изложи своите виждания за развитието на футболното съдийство. 50-годишният испанец с много страст и енергия обясни какви препоръки би дал в момента, които са базирани на неговия опит и на последните въведения от УЕФА. Той наблегнал на обичайните неща, че трябва да се влагат усилия в теорията, практиката и физическата подготовка.

Борбалан увери, че цялото му време ще бъде отделено за подобряването на българските рефери, изчистване на грешките и все по-бързата реакция на терена. Освен това едно от намеренията му е да присъства на мачове изненадващо и да гледа млади съдии, които имат качества за израстване в йерархията.

Срещата продължи малко повече от час. А след експозето и препоръките на Фернандес Борбалан, реферите от Пловдивската зона започнаха с въпросите си и разговорът се превърна в доста полезна дискусия.

Следващата среща на Фернандес Борбалан с българските съдии ще бъде в Зона "Варна", като тя е планирана за последната седмица на месеца. Паралелно с това новият началник е разговарял и със съдийските наблюдатели от Първа лига, за да се запознае и да очертае следващите варианти за дискусия и семинар.

Фернандес Борбалан беше представен в сряда като председател на реферите на България. Той пристига у нас с договор за две години по личната покана на президента на БФС Борислав Михайлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха сириец, нападнал мъж с макетно ножче в кв. "Враждебна"
Задържаха сириец, нападнал мъж с макетно ножче в кв. "Враждебна"
Министерството на отбраната подписа договор за ремонт на 6 броя двигатели за МиГ-29
Министерството на отбраната подписа договор за ремонт на 6 броя двигатели за МиГ-29