НОВИНИ

НС заседава за последен ден преди лятната ваканция

заседава последен ден лятната ваканция
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:22, 31.07.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Парламентът заседава за последен ден преди да излезе в лятна ваканция. Шестима министри ще вземат участие в пленарната сесия.

Първи на трибуната ще се качи новият здравен министър проф. д-р Костадин Ангелов, чието участие в контрола ще бъде дебютно, откакто заема поста. Към него са адресирани четири въпроса, свързани с политиката на правителството за намаляване на задълженията на държавните и общинските болници; наличие на заболели или заразоносители с Covid-19 от Център за спешна медицинска помощ в Русе; състоянието на отделението по хемодиализа в "Многопрофилна болница за активно лечение – Троян" и критериите за промяна на противоепидемичните мерки в страната.

След него ще отговаря регионалният министър Петя Аврамова, която трябва да даде информация за проблемния пътен участък между с. Блатница и Стрелча.

Трети пред депутатите ще говори новият вътрешен министър Христо Терзийски, който също ще участва на контрол за първи път, пояснявайки критериите и броя служители в неговото ведомство, които имат право да ползват туристически ваучер за почивка на море в България.

Евентуални проблеми при изплащането на пенсии на хора с увреждания – по този въпрос яснота ще трябва да внесе министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Условията на труд в детските градини и финансиране на системата на висше образование – с това са свързани питанията, отправени до просветния министър Красимир Вълчев.

Последен на трибуната ще излезе министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който трябва да обясни какви ще са действията на министерството във връзка с едно от решенията Върховния административен съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Певицата Кристина Димитрова с 60-годишен юбилей
Певицата Кристина Димитрова с 60-годишен юбилей
Вандали унищожиха с пестициди тревата на стадион "Раковски"
Вандали унищожиха с пестициди тревата на стадион "Раковски"