НОВИНИ

НСО с нов началник, бригаден генерал Емил Тонев пое поста

нсо нов началник бригаден генерал емил тонев пое поста
Снимка: НСО
bnt avatar logo
от БНТ
14:17, 28.08.2020
Чете се за: 01:26 мин.
У нас

Президентът Румен Радев назначи с указ новия началник на Националната служба за охрана Емил Тонев и го удостои с висше офицерско звание бригаден генерал. Емил Тонев беше зам.-началник на НСО, но от около месец е начело на службата, след като предишният началник Красимир Станчев подаде оставка заради скандала "Росенец".

Днес Румен Радев обърна внимание, че очакванията към генерал Тонев са големи и му пожела здраве, воля и сили за реформиране и модернизиране на НСО. Тонев отговори, че се надява да оправдае гласуваното му доверие.

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 бригаден генерал Тонев получи пагоните си от държавния глава и подчерта, че НСО изпълнява с чест и достойнство задачите си, въпреки големите предизвикателства пред държавната охранителна служба.

Президентът определи назначението на бр. ген. Емил Тонев като напълно закономерно и като заслужен етап в неговото професионално развитие. „Поемате Службата във важен и наситен с редица предизвикателства момент. Но съм убеден, че предвид професионалната ви компетентност, натрупания през годините богат професионален опит и изявени лидерски качества, ще се справите успешно с важните и отговорни задачи, които стоят пред Националната служба за охрана“, обърна се държавният глава към новоназначения началник на НСО.

„Очакванията към вас са големи. Разчитам, че ще бъдете принципен, решителен и всеотдаен в изпълнението на тази високо отговорна мисия“, допълни президентът Румен Радев и пожела на бр. ген. Емил Тонев здраве, воля и сили за реформиране и модернизиране на Националната служба за охрана и за издигане на нейния авторитет както в страната, така и сред чуждестранните й партньори.

„Надявам се с опита си – професионален и житейски – да оправдая гласуваното ми доверие. Предизвикателствата пред НСО са наистина много големи – постоянен недостиг на средства, текучество на подготвени кадри, законови промени. Въпреки това Националната служба за охрана изпълнява с чест и с достойнство определените от закона задачи“, заяви бр. ген. Емил Тонев, след като получи пагоните си от държавния глава.

Началникът на НСО подчерта, че ще се опре изцяло върху професионалния опит на ръководния състав на службата, но ще разчита и на лоялността и високите морални качества на всеки един редови служител на НСО. „Само с работа в екип можем да се справим с предизвикателствата. Трябва да бъдем по-подготвени и да издигнем и запазим високо нивото на НСО“, каза още бригаден генерал Емил Тонев и изрази благодарност на държавния глава и на неговия екип за оказаната му висока чест.

На церемонията на „Дондуков“ 2 присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на екипа на държавния глава и ръководители на структурни звена в Националната служба за охрана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Домашна оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа разкриха варненски полицаи
Домашна оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа разкриха варненски полицаи
Влаковете в участъка между Карлово и Антон тръгват отново
Влаковете в участъка между Карлово и Антон тръгват отново