НОВИНИ

Няма обгазяване след пожара във фабрика в Катуница

все ясно обгазяване пожара фабрика катуница
bnt avatar logo
от БНТ
11:28, 11.11.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Няма обгазяване в пловдивското село Катуница. Това показват данните в момента от мобилната автоматична станция за контрол на качеството на атмосферния въздух.

Заради големия пожар във фабрика вчера, екоинспекторите поставиха автоматична мобилна лаборатория, която да покаже опасен ли е въздухът, който дишат хората. Те бяха предупредени да затворят прозорците си и да си останат у дома.

Със заповед на кмета на община Садово днес е обявен неучебен ден за местното училище и детска градина. Гъстият дим се е разсеял, а задушлива миризма към този момент се усеща само до най-близките до сградата къщи. Въпреки това, трите семейства, които живеят в тях и вчера бяха евакуирани, са получили разрешение да се върнат в домовете си.

Пожар пламна във фабрика за преработка на плодове в Катуница

Пожарът беше локализиран още в следобедните часове, но екипи на пожарната останаха да дежурят през цялата нощ. Причините за пожара все още се изясняват, но според работниците е възникнал при товаро-разтоварна работа. Не е обявен и размерът на щетите. Във фабриката са заети около 350 души, които днес не са на работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заразеният Божинов се майтапи с коронавируса (ВИДЕО)
Заразеният Божинов се майтапи с коронавируса (ВИДЕО)
12 футболисти на Лудогорец с COVID-19, БФС отложи мача със Спортист за Купата
12 футболисти на Лудогорец с COVID-19, БФС отложи мача със Спортист за Купата