НОВИНИ

Няма опашки от автомобили на ГКПП "Кулата-Промахон"

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
08:41, 08.07.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Спокоен е трафикът на ГКПП "Кулата-Промахон". Към 8 часа тази сутрин преминаването на граничния пункт се осъществяваше за няколко минути, нямаше опашки от автомобили. Очаква се през целия ден да работят всички гишета за обработка на документи. При необходимост колите ще бъдат отбивани на магистралата, за да не се образуват струпвания на пункта.

Още подробности вижте във включването на Аксения Ангелова.

При пътуване с непридружено от родител дете в чужбина на граничния пункт трябва да се представят нотариално заверена декларация и обикновено копие от нея. На място няма възможност за изготвяне на копия. За това напомнят от "Гранична полиция" към МВР.

През лятото значително се увеличава броят на напускащите страната деца, които подлежат на допълнителни проверки с цел предотвратяване на незаконни действия спрямо тях, посочват още от МВР.

Граничните полицаи контролират предвиденото в националното законодателство изискване за представяне на нотариално заверено съгласие за напускане на страната на непълнолетни български граждани, пътуващи непридружени от родител или родители.

Липсата на нотариално заверена декларация от отсъстващия родител е основание да се откаже излизането от страната на ненавършилия пълнолетие български гражданин.

На ГКПП на изход от България се представят нотариално заверена декларацията и обикновено копие от нея, което остава на граничния пункт. Често установяваната липса на копие удължава излишно времето за престой на пункта и води до натрупване на чакащи автомобили.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте Англия - Испания, финал на Евро 2023 за младежи НА ЖИВО по БНТ 3
Гледайте Англия - Испания, финал на Евро 2023 за младежи НА ЖИВО по БНТ 3
Протест на пътя Бургас - Созопол е насрочен за тази сутрин
Протест на пътя Бургас - Созопол е насрочен за тази сутрин