НОВИНИ

Няма опасност за населението на Велинград заради нарушените диги на река Малка Мътница

напоителни системи опасност населението велинград
bnt avatar logo
от БНТ
11:54, 15.04.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с обявеното бедствено положение за част от територията на община Велинград, от „Напоителни системи“ ЕАД – клон „Тополница“, собственик на язовир Малка Мътница, съобщиха, че контролирано се изпуска вода през основен изпускател в река Малка Мътница, за което своевременно са уведомени Областна управа Пазарджик, община Велинград, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик.

Няма опасност за населението на територията на общината.

В следствие на лошото състояние на речното корито на река Малка Мътница са залети земеделски земи извън урбанизирана територия, почистването, на които е задължение на Областна управа Пазарджик.

„Напоителни системи“ ЕАД – клон „Тополница“ са уведомявали областния управител за състоянието на речното корито и необходимостта от почистването му и осигуряване на проводимост.

„Напоителни системи“ ЕАД не е собственик на дигите на река Малка Мътница, въпреки това, Дружеството е в готовност да окаже съдействие на областна управа за почистване на речното корито и осигуряване на нужната проводимост на реката, се казва още в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Митева от "Има такъв народ" е новият председател на НС
Ива Митева от "Има такъв народ" е новият председател на НС
Братя Цоневи остават в Левски и през следващия сезон
Братя Цоневи остават в Левски и през следващия сезон