НОВИНИ

Няма опасност за живота на жената, която беше простреляна навръх Нова година

bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 05.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
Криминално
Слушай новината

Стабилно е състоянието на 42-годишната жена от Ловеч , която беше простреляна, докато играела хоро на връх Нова година. Няма опасност за живота й. Към този момент тя е настанена за лечение в университетската болницата в Плевен. Разследването по случая продължава, работи се по всички възможни версии, които може да са довели до инцидента.

В първите минути на новата година съседите от блок 327 в ловешкия квартал „Младост" се събрали навън, за да се поздравят. Хванали се на хоро, а след секунди 42-годишната Теодора Тодорова била повалена на земята.

Първоначално всички помислили, че жената е припаднала, а един от съседите неволно заснел ситуацията.

„От лявата ми страна като снимам и от там се чу този звук. Мислим, че пак пиратки се гърмят. Никой не е очаквал. Никога не се случвало подобно нещо", каза свидетелят Стефан Стефанов.

„То стана за секунди. В първия момент си помислих да не е инсулт. След това видяхме, че тече кръв от лявата й страна", каза съседката на пострадалата Неврие Сабриева.

По-късно обаче станало ясно, че Теодора е простреляна.

„Изведнъж ми казаха: Жена Ви падна. На клипчето се чува, зад нея все едно някой гърми. Може някой да е гръмнал на посоки", каза съпругът Мирослав Тодоров

Опасност за живота на 42-годишната жена няма. Тя остава за наблюдение в университетската болница в Плевен. Куршумът все още не е изваден от тялото й заради съображения на лекарите.

Междувременно полиция и прокуратура водят разследване срещу неизвестен извършител. Проверяват всички регистрирани ловци и притежатели на оръжие за боеприпаси 22-ри калибър. Иззети за експертиза са всички законно притежавани оръжия.

Автор: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Наумов е Футболист №1 на ЦСКА 1948 за зимния полусезон (ВИДЕО)
Даниел Наумов е Футболист №1 на ЦСКА 1948 за зимния полусезон (ВИДЕО)
Григор Димитров ще участва в "Мелбърн 2"
Григор Димитров ще участва в "Мелбърн 2"